4’eren med Benny Andersen og Kim Larsen

Tirsdag 23. oktober 2018 kl. 10:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

4’eren med Benny Andersen og Kim Larsen
Ina Nybo-Andreasen
Freerslev Kirke: I musikgudstjenesten, 4’eren i Freerslev, søndag den 28. oktober kl. 16.00, kommer de to netop afdøde nationalskjalde, Benny Andersen og Kim Larsen, til orde gennem sange og oplæsninger. Temaet er „Løvfald og livsforfald, Andersen og Larsen i memoriam”.

Ole Bjerglund Thomsen er præst ved gudstjenesten, der vil bære efterårspræg:
- Efteråret med gulbrune nuancer og løvfald er over os. Af alle årstiderne er det måske nok efteråret, som vi oftest bruger til at tolke menneskelivet med. Den eksistentielle oplevelse af, at en livsperiode er slut, at tiden går, uafvendeligt, og at det også medfører et element af forfald, siger han.

Hvis man i denne sammenhæng vil høre forfald som noget ensidigt negativt eller normativt, tager man imidlertid fejl, pointerer præsten:

- Forfald er jo ganske enkelt, at vi forandres, fordi vi er forgængelige. Men denne forandring bærer erfaring og livsvisdom bag det aldrende ydre. Og alene den erkendelse og selvindsigt, at vi også rammes af løvfald, er en rigdom, der giver vigtige perspektiver på livet.

Sangene ved denne musikbegivenhed vil være af Benny Andersen og Kim Larsen, som har masser af beskrivelser af f.eks. at se tilbage på livet, at gå efteråret i møde.
Musikken leveres af gæstemusikant Ina Nybo-Andreasen på tværfløjte, samt sanger Gitte Paxevanos og Arne Andreasen ved klaveret. Efter gudstjenesten er der lidt styrkende i våbenhuset til trøst over løvfaldet og til fremmelse af forfaldet.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- 4’eren i Freerslev med rammende toner og billeder
- Ildsjæle - i Red Barnet Faxe
- Forårsudstilling hos Blomstermaleren
- Verdens Gang - i en god sags tjeneste
- Nu varer det ikke længe før Torvedagene starter
- Nu kører polermestrene også her i området
- Kæmpe jubilæumsshow i Faxe Musikkolen
- Kæmpe loppemarked i Rønnede nu på søndag
- Ib Elberg: 30 år med Din Tøjmand i Faxe
- Kæmpe lastbiltræf i Dalby - i miniformat
- Løbeklubben Sibirien samler skrald - vil du hjælpe?
- Haslev TT har opvisning
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst