Havde håbet på flere sygeplejersker

Tirsdag 16. oktober 2018 kl. 15:20

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Havde håbet på flere sygeplejersker
Indlæg af:
Anne Camilla Meyer,
Byrådsmedlem Socialdemokratiet - Medlem af Senior og Sundhedsudvalget.

I Faxe Kommune har vi fået 3,42 mio. kr. til at sørge for bedre bemanding i ældreplejen.

Midlerne kommer til Faxe Kommune via finanslovsaftalen for 2018. Her blev afsat 500 mio. kr. årligt til en bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre rundt i de danske kommuner.

Pengene skal i videst muligt omfang, og under hensyntagen til medarbejdernes ønsker, anvendes til at opjustere arbejdstiden for deltidsansatte medarbejdere og til ansættelse af nye medarbejdere i fuldtidsstillinger.

At bedre de lavtlønnede og deltidsansatte social og sundhedshjælpere og -assistenters ansættelsesvilkår, samt at skabe mere tid til alle medarbejderes direkte kontakt med den ældre borger, er begge dele hjertesager for Socialdemokratiet. Derfor er vi glade for, at både social og sundhedshjælpere og -assistenterne på kommunens plejecentre bliver tilgodeset. Der er nu mulighed for at få ændret en deltidsstilling til en fuldtidsstilling og midlerne giver også rum for ansættelse af ekstra kolleger på plejecentrene.

Vi havde også håbet, at en mindre andel af midlerne (ca. 1 mio. kr.) kunne være brugt til den stærkt udfordrede sygepleje.

Det ville vi, da vi er stærkt optaget af, hvordan vi i kommunen kan ruste os yderligere, til fortsat at levere god pleje og sygepleje på et fortsat fagligt højt niveau til alle borgere - også de borgere som kommunen dagligt skal hjemtage fra sygehus.

Vi hjemtager i øget udstrækning borgere som udskrives fra sygehus, fordi de er medicinsk og lægeligt færdigbehandlet. Men på trods af udskrivelse fra sygehus, har mange fortsat et komplekst sygepleje- og plejebehov, når de udskrives.

På grund af det fortsatte behov for bistand fra en hjemmesygeplejerske med særlig viden, havde vi, foruden at kunne øge antallet af ansatte i plejen, også ønsket at kunne øge antallet af sygeplejersker i akut og palliativt team.

Sygeplejerskerne møder flere og flere af de svageste og sygeste borgere. Borgere som vi i kommunen skal hjælpe og lindre i borgerens nærmiljø. Det er vigtigt, at kvaliteten af sygeplejen er i top, og at der også for sygeplejerskerne er tid til de flere og ekstra svære opgaver.

I Senior & Sundhedsudvalget blev der opnået enighed om at tilgodese social- og sundhedshjælpere og -assistenter på plejecentre - hvilket vi støtter. Men desværre lykkedes vi ikke med også at øge antallet af sygeplejersker i akut og palliativt team.

Vi havde helst delt midlerne mellem områderne, så sygeplejen var tilgodeset med 2 stillinger og social- og sundhedshjælpere og -assistenter på plejecentrene havde fået lidt mindre, men fortsat til ca. 7 stillinger yderligere.

Den komplekse sygepleje er et kommunalt opgaveområde i vækst, og derfor er det for os uforståeligt, at sygeplejens akut og palliationsteam ikke blev tilgodeset med en andel af de eksternt finansierende midler.

Midler til det stigende antal og ekstra tunge sygeplejeopgaver må derfor findes på anden vis og på et uvist senere tidspunkt. Vi tror ikke, at det kommer til at vare så længe, før behovet vil vise sig.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
- SF ønsker alle en god 1. maj
- Asocialdemokratisk fremmedfobi
- Strandparken skal ikke åbnes op
- Godt det lykkedes med Østbanen
- Nu rykker det for Østbanen
- To spørgsmål til borgmester Ole Vive
- Livet leves lokalt - nærheden skal tilbage
- Forfølgelse af naturven
- Strandparken skal forbedres - ifølge kommunen
- Lad fortsat naturen råde i Strandparken
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst