Fornem hæder til 20-årig lærling fra Haslev

Onsdag 3. oktober 2018 kl. 15:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fornem hæder til 20-årig lærling fra Haslev
I midten - Jan Henrik Jensen

Metalindustriens Lærlingepris: Mere end 270 nyudlærte svende var indstillet til den eftertragtede pris, og kun 25 af Danmarks største talenter slap igennem nåleøjet.

Blandt dem var 20-årige Jan Henrik Jensen fra Haslev, der blev anerkendt for hans faglige kunnen, i samspil med hans helt særlige personlige egenskaber.

I alt 220 gæster var samlet i Den Sorte Diamants Dronningesal, da metalindustrien hyldede 25 af sine største talenter ved at uddele ML-prisen for 16. gang. Dagen blev indledt af formanden for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og Dansk Industris erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen, der adresserede de nyuddannede prismodtagerne direkte:

- Tak, fordi I har valgt en uddannelse, som både ruster jer og virksomhederne til fremtiden. Hvis vi ikke har nok faglærte medarbejdere, er der ikke meget at bygge videre på. Det er alvor, når vi siger, at der er brug for, at flere gør som jer - og at virksomhederne stiller praktikpladser til rådighed, sagde hun.

Virksomheden, hvor Jan Henrik Jensens har stået i lære som rustfast klejnsmed, er Herfølge Kleinsmedie A/S. Tilbage i maj kulminerede hans lærlingetid i en svendeprøve på EUC Sjælland, som han klarede med bravur, og det er blandt andet derfor, han blev indstillet til ML-prisen.

- Jan har gennem alle sine skoleforløb været en helt fantastisk dygtig og engageret elev, der samtidig har haft overskud og lyst til at hjælpe andre. Hans faglige og teoretiske arbejde ved svendeprøven blev udført med en kvalitet og akkuratesse, som de færreste mestrer. Samtidig er han en ung mand, hvis helt naturlige hjælpsomhed og positive væremåde, gør ham til et utrolig dejligt menneske at omgås, lyder i indstillingen fra EUC Sjællands smedeafdeling.

Jan blev ikke kun indstillet til ML-prisen af sin skole, men også af skuemestrene, der var tilstede ved hans svendeprøve, samt af Finn Richardt, der er administrerende direktør for Herfølge Kleinsmedie A/S og Jans smedemester.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vandretur ”I Kalkens Rige”
- Dialogmøde: hvad gør vi ved ensomhed?
- En snak om HPV-vaccinen
- Grøn gudstjeneste i Haslev
- Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
- FreakOut i Karise
- Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
- 80-årig New Zealænder cykler Danmark rundt
- Nyt samarbejde skal få førtidspensionister i job
- Tilbage til Morten Korch - besøg Blåbæk Mølle
- Vilde blomster og gode historier i Hugkrogen
- Så er der byfest i Tappernøje
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst