Hygge og Kulturklubben fejrede 50 års jubilæum

Mandag 8. oktober 2018 kl. 14:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hygge og Kulturklubben fejrede 50 års jubilæum
Charlotte Emmery fik virkelig sat fut i jubilæumsgæsterne

Hygge og Kulturklubben: Der var stor fest i Æblehaven i sidste uge. Hygge og Kulturklubben fyldte 50 år, og det blev fejret med manér.

De 130 deltagere ved jubilæumsfesten startede med en lækker middag, og efter en lille pause var der underholdning ved Bakkesangerinden Charlotte Emmery - og hun tog publikum med storm.

Hun er en af de ægte Bakkersangerinder som vitterligt har sunget på Bakken. Bramfri og særdeles underholdende - men hun har også et andet erhverv. Hun er lektor på Roskilde Universitet...

Hygge og Kulturklubben har kun haft tre formænd, eller kvinder, i de 50 år. Ganske imponerende. Første formand var Agnes Nielsen fra Orup. Hun bestred posten frem til 2004 hvor Birthe Jensen overtog formandshvervet, og i 2014 overlod hun stafetten til Hanne Petersen.

Ved jubilæumstalen kom Hanne Petersen med nogle små sjove historier. Hun kunne blandt andet berette, at da Lars Prætorius, overtog biografen i Faxe, blev han kaldt til møde hos Agnes.

Der skulle vælges film, for det var, og er stadig, sådan at der i løbet af sæsonen bydes på seks biograffilm i Hygge og Kulturklubben. Og ved mødes med Agnes blev Lars Prætorius budt på lidt at drikke. En halv citronvand, for der skulle ikke ruttes med foreningens penge...

Til at begynde med hed det bare Hyggeklubben, men da Birthe Jensen blev formand, blev det til Hygge og Kulturklubben, hvilket nok er mere passende, for, selv om hyggen er vigtig, så er der fokus på kultur, i form af mange spændende foredrag.

I flæng kan man nævne foredrag ved Carsten Vagn-Hansen, Lisbeth Zornig, Nasar Khadar, Anne Laxholm, Kin Sjøgren og Flemming Jensen.

Under middagen modtog Hygge og Kulturklubben et gavekort fra Æblehavens centerråd på 3.000 kr. Et gavekort som kan anvendes til klubbens juleunderholdning.

Men dermed var det ikke slut med gaver, for også Nordea kiggede forbi. Det var Lars Trøster, filialdirektør i Næstved og Hanne Meilby, bankrådgiver samme sted, der kom på besøg for at overrække 10.000 kr. fra Nor­deaFonden.

I den kommende tid byder Hygge og Kulturklubben på en firedages tur til Berlin, og onsdag den 17. oktober kommer forfatter Grethelise Holm og fortæller Danmarkshistorie.

Alle arrangementer, bortset fra biografture, foregår i Æblehaven i Faxe, og du kan læse mere om klubben på www.hyk.dk

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


En glad formand, Hanne Petersen, omgivet af Lars Trøster og Hanne Meilby fra Nordea

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vandretur ”I Kalkens Rige”
- Dialogmøde: hvad gør vi ved ensomhed?
- En snak om HPV-vaccinen
- Grøn gudstjeneste i Haslev
- Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
- FreakOut i Karise
- Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
- 80-årig New Zealænder cykler Danmark rundt
- Nyt samarbejde skal få førtidspensionister i job
- Tilbage til Morten Korch - besøg Blåbæk Mølle
- Vilde blomster og gode historier i Hugkrogen
- Så er der byfest i Tappernøje
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst