Lær at tackle - at være pårørende

Tirsdag 9. oktober 2018 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lær at tackle - at være pårørende
Faxe Kommune: Et helt nyt kursusforløb tilbydes voksne pårørende til mennesker med langvarig sygdom eller funktionsnedsættelse.

Der er informationsmøde på Faxe Sundhedscenter mandag den 12. november kl. 12.30-13.30 hvor man kan høre mere om kurset, møde instruktører og tilmelde sig kurset.

På selve kurset er der i alt 7 mødegange. Første gang mandag den 19. november og sidste gang den 14. januar. Møderne afholdes fra kl. 12.30 til 15.00.

Det nye kursus „Lær at tackle hverdagen som pårørende” er med til at forebygge at pårørende udvikler stress, depression eller mistrivsel på grund af de ekstra udfordringer, de møder. Kurset giver redskaber til at passe på sig selv, bede om hjælp og bevare sociale relationer. Desuden møder man andre pårørende, som er i samme situation som en selv.

Evaluering af tidligere kurser viser blandt andet, at: 71% har opnået bedre trivsel. At 30% flytter sig fra høj risiko for at få stress eller depression til at være uden for risiko efter kurset.

85% er blevet bedre til at passe på sig selv og 78% har fået redskaber til at tackle symptomer som f.eks. træthed, stress eller tristhed.

93% er blevet bedre til at bruge deres netværk og 93% er tilfredse eller meget tilfredse med kurset.

Nu er jeg mere som jeg var før

- Jeg kom på kurset og var helt nede i kulkælderen. Men efter kurset er jeg mere, som jeg var før. Jeg er blevet mere selvstændig, initiativrig og har større overskud og glæde ved livet, fortæller en tidligere kursist.

750.000 danskere er pårørende til en ældre med alvorlige helbredsproblemer. Hvis alle pårørende - uanset alder - medregnes, er antallet formodentlig langt højere.

En undersøgelse viser, at næsten hver anden pårørende føler sig deprimeret, mens 1 ud af 3 føler sig stresset. Begge dele på grund af ekstra belastninger i hverdagen. Hver 5. oplever ligefrem, at de er blevet kronisk syge af belastningen.
LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende hjælper alle voksne pårørende, uanset hvad deres nærmeste fejler. Den nye indsats er baseret på de evidensbaserede LÆR AT TACKLE-kurser , der har været udbudt i Danmark siden 2006.

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Københavns Kommune.

For yderligere information kontakt Janie Sørensen, sundhedskonsulent, Faxe Kommune på 5620 3384 eller janies@faxekommune.dk

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad med Østbanen?
- Motorvej Rønnede-Næstved tættere på
- Frisør Melissa - ny i Faxe
- Vi havde da håbet at kunne gøre lidt mere ud af jubilæet
- Påskeliljer til Røde Kors besøgsmodtagere
- Sigtet for at stjæle haveredskaber og chips
- Shell i Rønnede - nu med ny butik og masser af mad
- Levende musik i Haslev Kirke
- Louise Maria og Mads Werner åbner Werner Boliger
- Rute 54: Gisselfeld vil stille jord til rådighed gratis, hvis...
- Nyt kampvalg hos socialdemokraterne
- Fantastisk - det var en sløj omgang..
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst