Lyngby-Tårbæk Symfoniorkester i Haslev

Tirsdag 2. oktober 2018 kl. 08:40

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lyngby-Tårbæk Symfoniorkester i Haslev
Søndag d. 7. oktober kl.15 får Haslev besøg af et af landets bedste orkestre.


Lyngby-Taarbæk symfoniorkester, dirigeret af svenske Per-Otto Johansson, og med violinisten Anne Søe som solist i Carl Nielsens efterhånden verdensberømte koncert for violin og orkester.

Det er Faxe Kunst-og Musikforening , der har indbudt orkestret til at give koncert.
Hans Krarup fra foreningen udtaler, at det er et af hans største ønsker, der hermed går i opfyldelse: at det store koncertpublikum i Faxe og nærliggende kommuner får lejlighed til at opleve det 65 mand store orkester af unge, talentfulde musikere og med en dirigent, en solist, og med et musikprogram, som de selv har valgt.

Koncerten foregår i Kultunariets festsal, Søndergade 12 i Haslev.

Dirigenten kommer fra Sverige. Han hedder Per-Otto Johansson. Han er topprofessionel, veluddannet, erfaren og, hvad man hurtigt opdager, noget af charmør. Han deler sin tid mellem Danmark og Sverige, hvor han skiftevis dirigerer professionelle og amatørorkestre.

Når han kommer til Haslev d. 7. oktober medbringer han danske Anne Søe, som tjener sit daglige brød som koncertmester i Copenhagen Phil, det orkester, der tidligere hed Sjællands symfoniorkester.

Anne Søe virker også som pædagog, når hun underviser den kommende generation af danske violinister på Det kgl. danske Musikkonservatorium.

I Haslev skal hun sammen med orkestret spille på en særdeles kostbar Gagliano violin fra 1745, udlånt af Augustinus Fonden. Det gør hun i Carl Nielsens berømte violinkoncert, der i dag står på top 10 listen blandt de oftest opførte violinkoncerter i verden.

Musikprogrammet er gennemført nordisk og senromantisk: Først Wilhelm Stenhammers symfoniske ouverture „Excelsior”. Derpå Nielsens violinkoncert. Og efter pausen, hvor der serveres en forfriskning, inkluderet i billetprisen: den danske komponist Hakon Børresens symfoni „Havet” fra 1904. Børresen boede ofte i Skagen og var dybt inspireret af Skagensmalerne Krøyer og Ancher.

Billetter til koncerten kan købes på Faxe kunst- og Musikforenings hjemmeside: www.faxekunstogmusik.dk. Eller man kan sende en mail til birgitboegh@mail.dk eller til telefon 5671 3788.


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alle kan være med til håndboldfitness
- Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...
- Ellers var vi aldrig kommet til dyrlæge...
- Freerslev kirke tæller ned til foråret
- Faxe Cykelmotion: kom og hør om god stil på landevejen
- Fastelavn i Bråby Kirke
- Gud hvor det swinger - i Terslev Kirke
- Knud Erik Hansen formand for Permatopias Venner
- Sidste chance hvis du vil være domsmand
- Torskegilde - på den gode måde
- Vellykket støttekoncert med Lasse & Mathilde
- Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst