Tro og overtro - om kirkeklokker

Tirsdag 2. oktober 2018 kl. 10:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tro og overtro  - om kirkeklokker
Familie og Samfund Roholte: Onsdag den 10. oktober kl. 19.00 kan man i Roholte Aktivitetscenter høre foredraget „Skik og brug af kirkeklokker, historisk set, tro og overtro”.

Det er forhåndsværende graver Ellen Plum fra Helsingør, der kommer på besøg. Gennem mange år som graver har hun interesseret sig for kirkeklokker og samlet stor viden herom.

Ellen Plum fortæller bl.a. om landets kirkeklokker, der i århundrede har været samlende, alarmsignaler, og tidsangivende før ure var hver mands eje.

Megen historie er knyttet til vores skønne klokker. Bl.a. var det katastrofalt ved indsamlingen og omsmeltningen til kanonkugler. Og hvorfor er en af tårnlugerne større end de andre?

Linda Pedersen, der er graver ved Roholte Kirke, har igennem årene samlet viden om Roholte kirkes klokker, hvilke hun også vil fortælle om - så en aften med kirkeklokke-historie op gennem tiden til nutidens daglige håndholdte klokkeringning.

Deltagerpris er 50 kr. inkl. kaffe og kage. Tilmelding senest den 7. oktober til Ruth Jørgensen tlf.5672 5293 eller Jørgen Fredslund tlf.4056 8020.


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alt er muligt..
- Fødselsdag og jubilæum hos Botex
- Kalkrunden fik sit navn
- Brasiliansk folkedans i Gryden
- Børnekræmmermarked i Faxe
- En tak fra Karise
- Dannebrog faldt med regnen
- Første student fra VUC
- Hvem skal have Faxe City Pris?
- Farvel og goddag i SuperBrugsen Faxe Ladeplads
- Talentshowet aflyses - men det bliver alligevel sjovt i Faxe
- Her fejres der Sankthans
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst