Erik Mejlby - 40 års forretningsjubilæum

Tirsdag 2. oktober 2018 kl. 08:14

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Erik Mejlby -  40 års forretningsjubilæum
Erik Mejlby har nu været selvstændig i 40 år

Faxe - Euronics: Mandag den 1. oktober var det 40 år siden Erik Mejlby blev selvstændig som radio- og tv-forhandler - ganske godt klaret, når man tænker på at han kun er 62 år gammel.

Erik Mejlby kom i lære hos Prøvegaard og Christensen på Faxevej i Faxe Ladeplads i 1974 - en meget alsidig virksomhed, for her blev der solgt fjernsyn og radioer og udført mange reparationer - og så blev der også solgt benzin.

- Så når klokken ringede, så måtte jeg slippe reparationerne, og ud at tanke benzin i bilerne, siger Erik Mejlby med et smil. Jo, det var andre tider den gang - også hvad reparationer angår.

- Det var jo meget almindeligt at man havde årlige reparationer på sin radio eller sit fjernsyn på mellem 1000 og 1500 kr. Sådan er det ikke længere. Nu holder tingene meget bedre end den gang, fortæller Erik.

Da Erik blev udlært aftjente han sin værnepligt, men vendte så tilbage til Prøvegaard, der imidlertid ønskede at trække sig tilbage, hvorfor Erik Mejlby og Ole Mortensen i fællesskab købte virksomheden i 1978, og gav den navnet Ole M Radio - et firmanavn der i øvrigt stadig eksisterer.

Et par år efter blev Erik eneejer og flyttede forretningen til Faxe i 1981 - der hvor Faxe Pizzeria ligger i dag, men allerede i 1983 rykkede man ind i de nuværende lokaler på Vinkældertorvet - og her overtog man så i 1997 nabobutikken, så man siden har haft en meget stor butik.

I mange år var Erik Mejlby med i Expert-kæden, men brød ud i 2015, for at gå med i Euronics, der er en kæde af selvstændige forretninger, med en stor grad af selvbestemmelse.

I forbindelse med indtrædelsen i Euronics blev sortimentet udvidet til også at indeholde hårde hvidevarer - men ellers er det jo computere, fjernsyn, radioer og alt andet elektronik - og tilbehør hertil - som Euronics i Faxe er kendt for.

I forbindelse med 40 års jubilæet er der en lang række supertilbud i forretningen fra tirsdag den 2. til tirsdag den 9. oktober.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alt er muligt..
- Fødselsdag og jubilæum hos Botex
- Kalkrunden fik sit navn
- Brasiliansk folkedans i Gryden
- Børnekræmmermarked i Faxe
- En tak fra Karise
- Dannebrog faldt med regnen
- Første student fra VUC
- Hvem skal have Faxe City Pris?
- Farvel og goddag i SuperBrugsen Faxe Ladeplads
- Talentshowet aflyses - men det bliver alligevel sjovt i Faxe
- Her fejres der Sankthans
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst