Sofiendalskolen præmieres med 1,3 millioner

Fredag 21. september 2018 kl. 10:05

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sofiendalskolen præmieres med 1,3 millioner
Højere karakterer: Udvikling af nye undervisningsmetoder og dygtige medarbejderes arbejde gør fagligt svage elever dygtigere.


Sofiendalskolen i Haslev er lykkedes med, at hæve det faglige niveau for skolens svageste elever og præmieres nu med 1,3 mio. kr. fra Undervisningsministeriet.

Skolen har deltaget i Projekt „Løft af fagligt svage elever”. Projektet har til formål at udvikle nye undervisningsmetoder og skabe faglig fremgang for de elever, der ikke får mindst 4,0 i karaktergennemsnit i folkeskolens 9.-klasses prøver i dansk og matematik. Det arbejde er foregået i tæt samarbejde med ministeriets læringskonsulenter og skolens egne lærere.

Kæmpe succes
På Sofiendalskolen har projektet været en ubetinget succes både for lærere og elever. Gennem nye undervisningsmetoder og engagerede læreres indsats er det nemlig lykkedes at styrke de fagligt svage elever, så andelen med lave karakterer er faldet med hele 15,6% - tre gange bedre, end undervisningsministeriets målsætning på minimum 5%.

Kontant præmie
Til projektet er knyttet en præmieordning. Betingelsen for præmiering er, at andelen af elever med under 4,0 i gennemsnit reduceres med minimum 5% i projektets første år. Sofiendalskolens reduktion på 15,6% betyder, at skolen nu præmieres med 1,3 mio. kr.

- Jeg er stolt af de medarbejdere, der med solidt arbejde og høj faglighed har skabt resultatet, siger skoleleder Mette Løvbjerg, og hun suppleres af formand for Børn & Læringsudvalget, Mikkel Dam:

- Jeg er mindst lige så stolt af vores flotte resultater her. Og ikke mindst er jeg stolt af de elever, der har formået at flytte sig. Det viser blot, at når vi arbejder sammen om tingene og tænker ud af boksen, så kan meget lykkes. Endelig er det en stor kadeau til skolen, at vi bliver præmieret af Undervisningsministeriet.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Rønnede IF Gymnastik - en springsikker forening
- Lizzie har været dagplejer i 40 år - og nu stopper hun
- Gåtur og hygge på Feddet med naturvejlederen
- Indbrudsbølge i Haslev
- 61-årig ville ikke rette sig efter politiet
- Stjal tomme flasker – varetægtsfængslet i grundlovsforhør
- Hold juleaften på en herregård - Lindersvold
- To ture på samme dag med naturvejlederen
- Bliv høj på Gospel - i Alslev
- Kviksand ved siden af den nye strand?
- Jul i Tivoli med et touch af Haslev
- Bus 630R får Faxe Syd som endestation i 2019
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst