Se veteranbussen på Kulturnatten

Torsdag 20. september 2018 kl. 14:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Se veteranbussen på Kulturnatten
Alex Jørgensen, Tonny Damgaard og Jan „Gons” Jakobsen foran to smukke ting: Bregentved og Veteranbussen

Den flotte gamle bus: Alle i Haslev, og mange udenfor, kender den flotte gamle røde bus som ejes af HMDI Haslev Menigheds Daginstitutioner.

Gennem mangfoldige år har den kørt landevejene tyndt - både de helt lokale landeveje, men også landevejene til Italien, Jugoslavien, Ungarn og England - og altid fyldt med glade børn og unge.

På et tidspunkt for ikke så længe siden frygtede Jan Jakobsen, også kendt som Gons, at bussen var gået til de evige bus-jagtmarker - men det er den ikke. Den lever - måske ikke i bedste velgående - men den lever. Og inden længe vil man kunne sige at den lever i bedste velgående.

Der er nemlig blevet dannet en støtteforening „Veteranbussen ud i det blå” - hvis formål er at samle penge ind til renovering og vedligeholdelse af bussen.

Bestyrelsen består af Jan „Gons” Jakobsen, formand - Tonny Damgaard, næstformand - Henrik Christensen, kasserer. Derudover er der i bestyrelsen: Jette Nielsen, Brian ’VM’ Mortensen, Kennet Bindzus, Thomas Holmberg og Alex Jørgensen.

Under Kulturnatten står bussen på Torvet. Her kan man komme og se nærmere på den og høre om planerne for restaureringen - og så kan man melde sig ind i støtteforeningen. Det koster ikke ret meget - så alle kan være med...

Veteranbussen er en 6-cylindret Bedford J3 med benzinmotor. Den kom til Danmark i 1958 som et lastvognschassis og blev bygget om til en bus på en fabrik i Vejle i 1959. Den gang tog det et halvt år at bygge sådan en bus. Det blev i øvrigt den sidste Bedfordbus bygget i Danmark.

Haslev Menigheds Daginstitutioner har ejet bussen siden 1975, og i samtlige år er det Alex Jørgensen der har vedligeholdt den - og det er også ham der bliver hovedansvarlig for renoveringen - for ingen ved så meget om bussen som han gør.

I første omgang skal der laves en del pladearbejde og nogle tekniske ting på bussen, og det vil nok løbe op i omkring 120.000 kr. Så der er virkelig brug for at rigtig mange melder sig ind i støtterforeningen - og det kan man gøre på Kulturnatten.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vandretur ”I Kalkens Rige”
- Dialogmøde: hvad gør vi ved ensomhed?
- En snak om HPV-vaccinen
- Grøn gudstjeneste i Haslev
- Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
- FreakOut i Karise
- Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
- 80-årig New Zealænder cykler Danmark rundt
- Nyt samarbejde skal få førtidspensionister i job
- Tilbage til Morten Korch - besøg Blåbæk Mølle
- Vilde blomster og gode historier i Hugkrogen
- Så er der byfest i Tappernøje
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst