Den nye havn i Faxe Ladeplads indviet

Torsdag 20. september 2018 kl. 12:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Den nye havn i Faxe Ladeplads indviet
Filialdirektør Lars Trøster, Nordea i Næstved, klipper den røde snor med hjælp fra Minibyens formand Jørgen Ivar Pedersen

Efter seks års arbejde, kunne Faxe Ladeplads Miniby og Park i torsdags indvie havnen med snoreklip og det hele_

Det var filialdirektør i Nordea i Næstved, Lars Trøster, der fik æren af at klippe snoren, og det var der en god grund til.

NordeaFonden har nemlig støttet det store havneprojekt med 30.000 kroner. Og det var han både glad for og stolt over, for han synes Minibyen som sådan, og det store havneprojekt, er et rigtig godt formål at støtte.

Vi skal helt tilbage til 2012 hvor det hele startede med en tilladelse til udvidelse af Faxe Ladeplads Miniby og Park. Herefter fulgte arbejdet med fjernelse af træer og buske, planering og opfyldning af huller.

Herefter stod den på opmåling, for alt skal være helt nøjagtigt. I Minibyen gås der ikke på kompromis med virkeligheden som den så ud for 100 år siden.

Senere fulgte udgravning og lægning af stabil samt støbning af havnebassinet, bygning af mole, og hvad der ellers hører til.

Selv om havnen nu er indviet er byggeriet ikke helt færdig endnu. Men til foråret skulle alt være på plads, fortæller formanden Jørgen Ivar Pedersen - der også kunne fortælle at der i indeværende sæson er tale om publikumsrekord.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


...og så blev der hygget med lækkerier

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vandretur ”I Kalkens Rige”
- Dialogmøde: hvad gør vi ved ensomhed?
- En snak om HPV-vaccinen
- Grøn gudstjeneste i Haslev
- Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
- FreakOut i Karise
- Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
- 80-årig New Zealænder cykler Danmark rundt
- Nyt samarbejde skal få førtidspensionister i job
- Tilbage til Morten Korch - besøg Blåbæk Mølle
- Vilde blomster og gode historier i Hugkrogen
- Så er der byfest i Tappernøje