Budgetaftale for 2019 på plads uden S, SF og Ø

Onsdag 19. september 2018 kl. 13:18

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Budgetaftale for 2019 på plads uden S, SF og Ø
De blev enige - forrest fra venstre: Michael Rosendahl, Venstre, borgmester Ole Vive, venstre og Mikkel Dam, Liberal Alliance. Bagerst fra venstre: Ivan Lilleng, konservative, Eli Jacobi Nielsen, Dansk Folkeparti og René Tuekær, Borgerlisten

Budgetaftale for 2019 på plads uden S, SF og Ø
De kunne ikke være med til skattenedsættelsen - fra venstre: Henrik Friis, SF, Nadia Bruun Thurø, Enhedslisten og Knud Erik hansen, Socialdemokratiet
Faxe Kommune: Et stort løft til normeringen på daginstitutionerne - hele 9 millioner kroner - er det mest markante ved den budgetaftale der er indgået for 2019 i Faxe Kommune.

Det var mandag aften der blev indgået forlig mellem Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Borgerlisten, mens Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten valgte ikke at indgå i budgetaftalen.

De tre socialistiske partier ville ikke være med til skattelettelser, og det er der netop blevet plads til i budgettet. 0,1% falder kommuneskatten - og det er næppe et beløb nogen som helst borger vil opdage, at der går mere ind på kontoen, for det er ganske få kroner om måneden det drejer sig om for den enkelte skatteborger.

Men omvendt så betyder de 0,1% en mindreindtægt til kommunen på 5,8 millioner. Første år er der dog en kompensation fra staten så den reelle manglende indtægt i kommunekassen i 2019 bliver 1,5 mio. kr.

Derfor kan det umiddelbart lyde underligt at socialdemokratiet, SF og Enhedslisten ikke ville være med i en budgetaftale.

- Vi var da også enige om det hele - også besparelserne - men skattelettelser kunne vi simpelthen ikke gå ind for, siger Knud Erik Hansen fra Socialdemokratiet.

- Situationen er alt for usikker til skattelettelser. Lige nu får vi 11 millioner årligt fra staten som vanskeligt stillet kommune. Mon det vil fortsætte? Det ved vi ikke, siger Knud Erik Hansen.

Og så henleder han opmærksomheden på at der i de kommende år mangler mellem 50 og 65 millioner kroner i kommunekassen - så sker der ikke noget helt ekstraordinært, så skal man i gang med den helt store sparekniv - og så virker det lidt underligt med skattenedsættelsen som i 2022 vil koste kommunekassen 6,2 millioner, lyder det fra Knud Erik Hansen.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vandretur ”I Kalkens Rige”
- Dialogmøde: hvad gør vi ved ensomhed?
- En snak om HPV-vaccinen
- Grøn gudstjeneste i Haslev
- Karise holder Åben By lørdag den 15. juni
- FreakOut i Karise
- Snart 12-årige Alexander et supertalent på cykel
- 80-årig New Zealænder cykler Danmark rundt
- Nyt samarbejde skal få førtidspensionister i job
- Tilbage til Morten Korch - besøg Blåbæk Mølle
- Vilde blomster og gode historier i Hugkrogen
- Så er der byfest i Tappernøje
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst