HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp

Tirsdag 25. september 2018 kl. 08:36

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
Fire VUC-kvinder på vej på Talent Camp. Fra venstre: Lisa Poulsen, Sofie Lønborg, Tanja Johansson og Mette Peasnall

Hvad skal jeg beskæftige mig med? Hvad skal jeg uddanne mig til? Hvad har jeg talent for, og hvad er mine muligheder?

Det er nogle af de spørgsmål mange beskæftiger sig med. Også en flok HF-enkeltfagsstuderende på VUC i Faxe - og nu får de bedre redskaber til at vælge deres fremtid. De er nemlig blevet udtaget til at deltage i Talent Camp, som er et samarbejde mellem VUC Storstrøm, ZBC og erhvervsskolerne EUC og CELF.

Meningen med Talent Camps er at give deltagerne viden om de mange erhvervsuddannelser og uddannelser inden for social- og sundhedsområdet der findes.

Men også at få afklaret sine personlige, sociale og faglige talenter, skabe forbindelser mellem den enkelte og uddannelsesstederne og få afprøvet sine færdigheder i praksis på f.eks. værksteder.

En væsentlig årsag til samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne og VUC er dystre tal der viser at der kommer til at mangle 45.000 der går i gang med en erhvervsuddannelse, og lige så mange på social- og sundhedsområdet.

Haslev-Faxe Posten mødte Mette Peasnall, Tanja Johansson, Lisa Poulsen og Sofie Lønborg og de glædede sig alle til at komme på Talent Camp.

- Jeg tager det som en øjenåbner, for det kunne jo sagtens være at der var en uddannelse som jeg slet ikke har tænkt på. Ofte er det jo sådan at man kører rundt i en cirkel, når man tænker på uddannelse, siger Tanja.

Der er tale om tre Talent Camps. Den første foregår i Vordingborg den 25. september, den anden den 10. oktober i Næstved og den tredje foregår i oktober og november og handler om individuelle samtaler.

Hvordan det så kommer til at gå for hver enkelt deltager i Talent Camp vender Haslev-Faxe Posten tilbage til når forløbet er gennemført - og hvem ved, måske er flere af kvinderne fra VUC i Faxe kommet på helt nye tanker rent uddannelsesmæssigt.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alt er muligt..
- Fødselsdag og jubilæum hos Botex
- Kalkrunden fik sit navn
- Brasiliansk folkedans i Gryden
- Børnekræmmermarked i Faxe
- En tak fra Karise
- Dannebrog faldt med regnen
- Første student fra VUC
- Hvem skal have Faxe City Pris?
- Farvel og goddag i SuperBrugsen Faxe Ladeplads
- Talentshowet aflyses - men det bliver alligevel sjovt i Faxe
- Her fejres der Sankthans
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst