Nå, Venstreblå blev lyserød

Fredag 14. september 2018 kl. 14:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nå, Venstreblå blev lyserød
Indlæg af:
Mogens Saaby Nielsen
Bonderødvej 30
Bonderød


Under byrådsmødet i Faxe Kommune, der blev afholdt torsdag aften, viste det sig, at den velkendte „Venstreblå” farve over tid skifter til „lyserød”!

Det er jo desværre set før i 2013, da partiet „solgte” sig til „Rød side” for et antal Udvalgsformandsposter samt et par andre „ben”.

Min hukommelse er vist begyndt at svigte mig, for jeg mener bestemt at kunne huske, at det „nye” Venstre gik til valg på at ændre det „lyserøde” image til en Blå profil, hvilket da også valgløfter og efterfølgende konstituering stillede i udsigt - såsom, at der skulle arbejdes på en fair løsning for Spildevand i det åbne landskab under hensyntagen til det glimrende dogme „mennesket før systemet” - et holdningsskift, der i højeste grad var tiltrængt i forhold til det forrige regime.

Min naivitet holdt så indtil byrådsmødet torsdag aften! Her viste det sig, at Venstre uden videre dikkedarer afviste at støtte DFs udmærkede forslag om justering af det berømte (berygtede?) Administrationsgrundlag. Angiveligt fordi, at det er Administrationens „klare overbevisning”, at forslaget „ikke er i overensstemmelse med lovgivningen og domsafsigelserne på området”. Dette udviklede sig til en diskussion om, hvorvidt Administrationen har pligt (eller ej) til at udmelde deres overbevisning - en pligt, som de selvklart har - hvorimod en diskussion, om udsagnet kunne anses som korrekt eller ikke, overhovedet ikke blev berørt - med undtagelse af Eli Jacobi Nielsens fremstilling, hvor han netop fremhævede, at efter to henvendelser til Ministeriet står det klart, at det er Kommunen, der har kompetencen til at gennemføre Spildevandplanen.

Selvfølgelig er dette Administrationens klare overbevisning. Det har de hele tiden hævdet. Et andet svar vil jo vise, at de har taget fejl indtil nu, så det vil være naivt at tro, at de pludselig skulle ændre synspunkt, men netop derfor burde man kunne forvente en mere kritisk stillingtagen fra det politiske niveau.

Nu ved jeg ikke, hvilke domsafsigelser, Administrationen henviser til, men de har da fuldstændig udeladt de to seneste byretsdomme, der klart siger, at Administrationen i to kommuner HAR taget fejl, hvorfor påbud ikke kunne gives på det grundlag.

Disse domme er ganske vist anket til Landsretten, hvor de er under behandling, men indtil da står de to domme til troende. Jeg føler mig overbevist om, at dette er kendt af alle vore byråder, så det ville have klædt debatten, at Venstre, som det største parti i den Blå blok, havde udfordret præmisserne i stedet for blot en klinisk afvisning.

Det efterlader DF og LA som de eneste partier med en reel tro på, at Blå blok rent faktisk arbejder for at sætte „mennesket før systemet”.

Herefter vil jeg med spænding se frem til de to Landsretsafgørelser samt fortsætte dialogen med Natur & Miljø med henblik på en sporstofundersøgelse, som der trods alt blev vedtaget en justering om.

Venstres holdningsskift skal jeg så til at forholde mig til. Jeg anbefalede i efteråret 2017, såvel på Facebook som i lokale medier, at man stemte på et parti i det Blå valgforbund (nok ikke så meget Borgerlisten, må jeg indrømme), da jeg virkeligt troede på, at et nyt byråd ville være bedre for Faxe Kommune, herunder også Spildevand i det åbne landskab udfordringerne.

Der er snart gået et år med det nye byråd, og der er da også set et par gunstige ændringer i forhold til det forrige byråd. Disse ændringer kan efter min opfattelse primært tilskrives en aktiv indsats fra DF og LA, hvorimod jeg oplever Venstres byrådsmedlemmer som „det tavse flertal”, såvel i medierne som ved byrådsmøderne. Jeg har opfattet, at I hovedsalig lader jeres gruppeformand være den talende, men desuagtet efterlader det mig med en følelse af usikkerhed og uvidenhed, om I er gået ind i lokalpolitik for at prøve at ændre noget eller gøre en forskel, som man siger, eller om den prestige (og aflønning), som man får som byrådsmedlem, er den drivende faktor?

Under alle omstændigheder har jeg, efter gårsdagens byrådsmøde, en tre års tid til at overveje, hvem jeg vil anbefale til næste byrådsvalg!

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
- Biogas - under radaren
- Vedrørende eventuel lukning af busrute 266
- Åbent brev til kommunen og Bus 266
- Kan kommunerne løfte opgaven?
- Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence
- Fakse og Fakse Ladeplads Antenneforening
- Vi ønsker ikke flere dobbelthuse i Karise
- Regeringens opholdskrav er en bombe under a-kasserne
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst