Demente og pårørende på rundvisning i Geomuseum Faxe

Torsdag 13. september 2018 kl. 09:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Demente og pårørende på rundvisning i Geomuseum Faxe
Demente og pårørende på rundvisning i Geomuseum Faxe
Carsten Niss fortæller
Selvom der var varslet regn, tog Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter (ØDA) på tur til Geomuseet i Faxe her for nylig.

Hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende var inviteret på en guidet tur rundt på museet.

Her bød guiden Carsten Niss alle velkommen og gruppen gik igennem millioner af år og hørte fortællinger om Faxe Kalkbruds historie, jordens masseuddød og hvordan livet igen opstod.

”Denne tur er egentligt kommet op at stå fordi borgere med demens og deres pårørende efterspørger at få nogle gode oplevelser sammen og sociale fællesskaber de kan tage del i. fortæller projektleder Sandra Mundus.

ØDA har blandt andet til formål at tilbyde et frirum for borgere med demens og deres pårørende i form af for eksempel sociale aktiviteter. Alle gik interesserede med rundt og syntes det var fascinerende at høre forhistorien til Faxe Kalkbrud. Samtidig var der rig mulighed for at stille spørgsmål og nyde den fantastiske udsigt over kalkbruddet. Til slut trodsede gæsterne regnen og gik op til Prismet for at se ud over hele kalkbruddet.

- Der findes ingen kur mod demens, men vi ved, at det er vigtigt med socialt samvær, fysisk aktivitet og kognitiv træning for at nedsætte sygdommens progression. En udflugt som denne kan være med til at understøtte dette. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at møde hinanden på kryds og tværs af kommunerne og forhåbentligt give grobund for nye fællesskaber og venskaber, siger projektleder Sandra Mundus.

ØDA er et samarbejde mellem Stevns, Køge og Faxe kommuner og borgerne må benytte sig af ØDA’s tilbud på tværs af kommunerne. Den 27. september starter ØDA kor op i Faxe, for borgere med demens og deres pårørende og den 14. september starter to friske frivillige en gåklub op med start fra ØDA-afdelingen på Faxe sundhedscenter.


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ny høring om gasledning og kompressorstation
- Forfatter fortæller om Kim Larsen
- MorgenForum afholdes på Ko&Co
- Sportigan i Haslev lukker men genåbner som...
- Tag med naturvejlederen på havørnetur
- Katten af tønden til fods og til hest...
- Helt lokal kok er leder af Ko&Co på lystbådehavnen
- Alle kan være med til håndboldfitness
- Pensionister og efterlønnere på nordenfjords ferie
- Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende
- Så kommer veterantoget igen til Haslev
- Ny væbner i Den Gejstelige Malteserordenen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst