Forringelse af busdriften i Faxe Kommune

Onsdag 12. september 2018 kl. 11:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
Indlæg af:
Ole Vive, Borgmester
Eli Jacobi Nielsen, Formand, Teknik- og Miljøudvalget


Region Sjælland har lagt op til besparelser på 20 millioner kroner på kollektiv trafik i 2019 og 2020. Det er i forslaget lagt op til, at linje 630R mellem Næstved og Faxe Ladeplads afkortes i Faxe Syd, og at linje 263 mellem Haslev, Faxe og Faxe Ladeplads helt skal nedlægges.

Disse forslag er modtaget i Faxe Kommune med forundring og bekymring, idet de i givet fald vil betyde væsentlige forringelser i den kollektive trafik i kommunen. Region Sjælland svigter med disse forslag sin opgave med at skabe sammenhæng i regionen, og begrænser samtidig de unges mulighed for at vælge de relevante og nødvendige uddannelser på tværs af regionen.

Der er forståelse for at også regionerne har budgetter der skal tilpasses, men nedlæggelse af én af tværforbindelserne i kommunen, og forkortelse af en anden vil have alvorlige negative konsekvenser for sammenhængskraften i kommunen.
De øvrige kommunale buslinjer er harmoniseret omkring disse hovedårer, hvorfor en nedlæggelse vil nødvendiggøre omlægning af den samlede busdrift, og eventuelt behov for lukning af nogle ruter i landdistrikterne for at tage hensyn til kerneruterne.

Derudover etablerer Faxe Kommune i 2019 en ny busterminal ved Haslev Station for at sikre optimale forhold for buspendlere, der skal videre med tog mod hovedstadsområdet. Dette sker med tilskud fra Trafikstyrelsen, og er bl.a. initieret af Region Sjællands eget „Parkér & Rejs-projekt”, hvor Haslev Station er ét af de specifikke udviklingsprojekter.

Stoppesteder langs ruten er også blevet opgraderet med buslommer og læskure. Enhver tale om forringelser i tilbringer trafikken til Haslev er derfor uforståelig.
Der er bred politisk enighed om det uholdbare i de fremlagte forslag, og der er derfor rettet henvendelse til Region Sjælland fra såvel borgmesteren som Teknik- og Miljøudvalget, med anmodning om snarlige møder til afklaring af situationen.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
- Biogas - under radaren
- Vedrørende eventuel lukning af busrute 266
- Åbent brev til kommunen og Bus 266
- Kan kommunerne løfte opgaven?
- Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence
- Fakse og Fakse Ladeplads Antenneforening
- Vi ønsker ikke flere dobbelthuse i Karise
- Regeringens opholdskrav er en bombe under a-kasserne
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst