Vikinger - er årets tema på Haslev Kulturnat

Torsdag 6. september 2018 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vikinger - er årets tema på Haslev Kulturnat
Haslev kulturnat 28. september: Årets tema for Kulturnatten er Vikinger. De var kendt som de modige eventyrere, innovative bådebyggere, dygtige handelsfolk og gemene sørøvere.

De danske vikinger havde store armbevægelser i datidens Europa, og deres levevis, kultur og rejser trækker dybe spor til nutidens Danmark.

Vikingetiden spænder over 300 år, hvor vikingerne levede et liv som bønder, handelsmænd og krigere, som tog på togt. I begyndelsen havde den almindelige vikingemand flere roller på samme tid, men i løbet af vikingetiden fik vi et mere specialiseret samfund, hvor nogle koncentrerede sig om at være dygtige bønder, mens andre hovedsageligt var krigere.

Ligesom mænd og kvinder i dag, klædte vikingerne sig også efter køn, alder og økonomi. Mændene foretrak bukser og kofte, mens kvinderne iklædte sig selekjole og særk. Den almindelige vikings tøj var lavet af lokale materialer som uld og hør og vævet af kvinderne selv.

Fisk, og især sild, stod ofte på menuen, når vikingerne satte sig til bords. Og hestekød regnedes for en delikatesse der kun blev serveret ved særlige lejligheder. Grød af byg, havre og andre kornsorter var meget udbredte blandt fattige og blev ofte sødet med bær eller æbler, da vikingerne ikke kendte til sukker. Alt dette blev skyllet ned med vand, mælk, mjød, øl eller frugtvin.

Det er mulighed for at lade fantasien få frit løb i forhold til festlige og sjove indslag, husk dog at alle indslagene skal samles i kulturkalenderen inden den 21. september. Dette gøres ved at sende en mail til: Haslevkulturnat@gmail.com

Haslev Kulturnats styregruppe består af, Anne-Grethe Rosted, Erik Rønholt, Frank Månsson og Charlotte Enghusen Andersen.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
- Skal du på efterskole - se hvordan det er på søndag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-