Nu skal der mere gang i VUC i Faxe

Onsdag 5. september 2018 kl. 11:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu skal der mere gang i VUC i Faxe
René Bugge Bertramsen - ny uddannelseschef på VUC i Faxe

René Bugge Bertramsen - det navn kan du godt vænne dig til, for ham kommer du nok til at høre en del til fremover. Han er den nye uddannelseschef på VUC i Faxe_

René startede i jobbet ved dette skoleårs begyndelse, og et af hans mål er at gøre VUC i Faxe mere synlig, så alle er klar over de mange gode tilbud uddannelsesinstitutionen tilbyder.

René er uddannet Cand Scient Pol og har også en kandidat i filosofi. Han har tidligere arbejdet i Undervisningsministeriet, været stabschef i Københavns Kommune, beskæftiget sig med efteruddannelse og har selv undervist. Dertil kommer at han er censor på forskellige uddannelser på universiteter.

Det er ingen hemmelighed, at elevtallet på VUC i Faxe har været for nedadgående de seneste par år, og det kan jo godt undre en del, når man ved at Faxe-området er et område, hvor der virkelig er brug for et løft rent uddannelsesmæssigt.

- Men selv om elevtallet er dalet, så har vi besluttet at vi bliver i Faxe, men vi skal have flere elever, siger René Bugge Bertramsen.

Det skal VUC få ved at tænke anderledes, være meget mere synlig, have bedre vejledning og oplysning, og gøre mulighederne nemmere at overskue. Desuden arbejder man på en ny form for brobygning.

VUC i Faxe tilbyder AVU, altså 9. og 10. klasse for voksne, HF som enkeltfag, en fuld HF samt efter- og videreuddannelseskurser.

Og alt dette er særdeles vigtigt at bevare i Faxe, påpeger René Bugge Bertramsen - for er disse tilbud ikke i Faxe kan der ske to ting: enten flytter folk fra byen for at få en uddannelse, eller også opgiver de på forhånd - og begge dele er lige dårlige.

En af fordelene ved at gå på VUC i Faxe er, at der er tale om en lille uddannelsesinstitution hvor alle kender alle. Det giver tryghed for mange - man drukner ikke i den store masse.

Du kan læse mere om VUC’s tilbud i Faxe på www.vucstor.dk - eller også kan du kigge indenfor på VUC, der ligger på Præstøvej 5 i Faxe.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ny høring om gasledning og kompressorstation
- Forfatter fortæller om Kim Larsen
- MorgenForum afholdes på Ko&Co
- Sportigan i Haslev lukker men genåbner som...
- Tag med naturvejlederen på havørnetur
- Katten af tønden til fods og til hest...
- Helt lokal kok er leder af Ko&Co på lystbådehavnen
- Alle kan være med til håndboldfitness
- Pensionister og efterlønnere på nordenfjords ferie
- Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende
- Så kommer veterantoget igen til Haslev
- Ny væbner i Den Gejstelige Malteserordenen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst