Erhvervsklimaet i Faxe Kommune er blevet bedre

Tirsdag 4. september 2018 kl. 13:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Erhvervsklimaet i Faxe Kommune er blevet bedre
DI-formand Klaus Rønholt

Dansk Industri: Der er sket store forandringer i placeringerne for de sydsjællandske kommuner i DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima for 2018, hvor 93 kommuner medvirker.

Et ordentligt nøk opad i de lokale virksomheders vurdering af erhvervsvenligheden i Faxe giver for første gang siden 2015 kommunen fremgang. Faxe går hele 17 pladser frem fra en placering som nummer 80 til nummer 63. Det gør Faxe til den bedst placerede kommune på Sydsjælland.

- Fremgangen vidner om, at de gode intentioner, politikerne viser på erhvervsområdet, bliver bemærket af virksomhederne. Vi oplever, at der bliver lyttet, og at der er en stor vilje fra kommunens side til at skabe gode rammer for erhvervslivet i området.

- Og virksomhederne vurderer, at der er god plads til at udvikle sin virksomhed. Når nye virksomheder kommer hertil, er kommunen god til at tage tidlig kontakt for at høre, om de har brug for hjælp og det gør, at nye virksomheder hurtigere falder godt til og skaber arbejdspladser lokalt, siger formand for DI Sydsjælland Klaus Rønholt.

Stevns Kommune har også opnået en stor fremgang i årets undersøgelse - hele 19 pladser. Med en placering som nr. 70 opnår Stevns sin bedste placering siden undersøgelsens første år i 2010. Den flotte fremgang kan bl.a. tilskrives, at kommunen er rykket hele 39 pladser frem i kategorien ’Information og dialog med kommunen’.

Mens Faxe og Stevns har taget nogle flotte hop op ad listen i DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima, er det gået den modsatte vej for Næstved og Vordingborg.

Efter to år med flot fremgang er Næstved Kommune med en placering som nummer 80 i årets undersøgelse faldet 19 placeringer tilbage i forhold til sidste år. At Næstved i årets undersøgelse lander på en samlet placering i den nederste ende af skalaen skyldes ikke kun, at virksomhedernes vurdering af den overordnede er erhvervsvenlighed er faldet, men også tilbagegang i virksomhedernes vurdering af dialogen med både politikere og embedsmænd.

Vordingborg Kommune har også taget en rutsjetur ned af listen. Med en placering som nummer 86 ud af 93 kommuner er det en tilbagegang på hele 20 pladser i forhold til sidste år. Vordingborg er bl.a. placeret i bunden af undersøgelsen, når det gælder uddannelse, kommunens image og information og dialog med kommunen.

- Vi kommer desværre ikke udenom, at alle de sydsjællandske kommuner stadig ligger i den nederste halvdel. Men hvis den dedikerede indsats, vi oplever i kommunerne, fortsætter og udbredes til flere områder, er jeg sikker på, at vi vil se fremgang i erhvervsvenligheden i alle fire kommuner over de næste år, siger DI-formand Klaus Rønholt.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ny høring om gasledning og kompressorstation
- Forfatter fortæller om Kim Larsen
- MorgenForum afholdes på Ko&Co
- Sportigan i Haslev lukker men genåbner som...
- Tag med naturvejlederen på havørnetur
- Katten af tønden til fods og til hest...
- Helt lokal kok er leder af Ko&Co på lystbådehavnen
- Alle kan være med til håndboldfitness
- Pensionister og efterlønnere på nordenfjords ferie
- Haslev-band på scenen med Gasolin’-legende
- Så kommer veterantoget igen til Haslev
- Ny væbner i Den Gejstelige Malteserordenen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst