Kommunen skal have en Multifunktionsbane

Onsdag 29. august 2018 kl. 14:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunen skal have en Multifunktionsbane
Fra venstre: Gunner Mayland Olsen, klubbens formand Peter Dyrstrøm, Jens Skjoldgaard og Per Nøddebo

Kommunen skal have en Multifunktionsbane
Multifunktionsbanen skal ligger der hvor opvisningsbanen er i dag
Faxe Boldklub: „Det gode liv fra vugge til grav - gør drømmen til virkelighed”. Sådan lyder det når Faxe Boldklub præsenterer et forslag til en stor multifunktionsbane.

Hvis planen om at etablere en sådan bane ved Faxe Boldklub, så bliver det en af de få virkelig multifunktionsbaner i Danmark - for Faxe Boldklub ønsker at den skal bruges til meget mere end fodbold - og alle i hele kommunen, skal have lov at bruge banen. Den skal ikke være forbeholdt Faxe Boldklubs medlemmer.

Det er tre garvede medlemmer af boldklubben der har arbejdet intenst med projektet, nemlig Per Nøddebo, Gunner Mayland Olsen og Jens Skjoldgaard. En god sammensætning idet det er folk med forstand på økonomi, entreprenørvirksomhed og ejendomsvedligeholdelse.

Multifunktionsbanen skal opføres der hvor Faxe Boldklubs opvisningsbane ligger i dag. Størrelsen vil være cirka 10.000 kvadratmeter.

Underlaget skal være kunstgræs af den nyeste slags, der ikke kan sammenlignes med den slags kunstgræs der blev lagt for bare et par år siden.

At det er kunstgræs der skal anvendes, betyder at banen kan bruges 24 timer i døgnet - året rundt. Også i snevejr. Går det som boldklubben foreslår, skal der streges op, så banen kan anvendes til basketball, hockey, håndbold, petanque, volleyball, atletik og naturligvis også fodbold.

- En sådan bane er dyr at etablere, og nok urealistisk at vi kan få sådan en flere steder i kommunen. Derfor foreslår vi, at den kommer til at ligge her hos os, og at den skal kunne bruges af alle i hele kommunen - unge såvel som gamle, siger Per Nøddebo, og tilføjer:

- Vi synes en placering her i Faxe er meget central med gode bus- og togforbindelser.

En win-win situation
Billig er sådan en multifunktionsbane ikke. Den vil nok koste i omegnen af 5 millioner kroner - og så mange penge har Faxe Boldklub ikke, men til gengæld er Per Nøddebo, Jens Skjoldgaard og Gunner Mayland klar til at gå „tiggergang” hos virksomheder, fonde og Faxe Kommune for at planen kan realiseres.

Og så peger de endda på en mulighed for at kommunen kan få lige så mange, eller måske flere, penge i kassen, end de vil give til projektet.

- Hvis multifunktionsbanen kan realiseres vil vi ikke have brug for banerne på Schjølervej, og så kan kommunen sælge dem til byggegrunde, siger Per Nøddebo.
Han har oven i købet været ude med målebåndet og fundet ud af at der kan være 21 grunde på disse baner, og det vil kunne give en indtægt på omkring 6 millioner - og så endda attraktivt beliggende grunde tæt på daginstitution, skole, tog og bus.

- Så det er simpelthen en win-win situation. Der kommer penge i kommunekassen, kommunen får en bane der kan bruges hele året, og masser af mennesker vil kunne komme ud at røre sig, siger Per Nøddebo. Det gode liv fra vugge til grav.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alle kan være med til håndboldfitness
- Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...
- Ellers var vi aldrig kommet til dyrlæge...
- Freerslev kirke tæller ned til foråret
- Faxe Cykelmotion: kom og hør om god stil på landevejen
- Fastelavn i Bråby Kirke
- Gud hvor det swinger - i Terslev Kirke
- Knud Erik Hansen formand for Permatopias Venner
- Sidste chance hvis du vil være domsmand
- Torskegilde - på den gode måde
- Vellykket støttekoncert med Lasse & Mathilde
- Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst