En opposition der går efter resultater

Tirsdag 4. september 2018 kl. 08:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En opposition der går  efter resultater
Knud Erik Hansen

Indlæg af:
Knud Erik Hansen,
Gruppeformand for Socialdemokratiet


Halvårsstatus fra Socialdemokratiet i Faxe Kommune
Et borgerligt flertal overtog ledelsen af Faxe Kommune 1. januar og satte oppositionen ud på sidelinjen. Vi vil gerne oplyse borgerne om, at de 8 socialdemokratiske byrådsmedlemmer (byrådets største gruppe) ikke har siddet på hænderne det første halve år af 2018.

1. Kritik af DF-udvalgsformands nej til integration og medvirken til hans afgang.
At flertalsgruppen tildelte DF’s Steen Petersen formandsposten i Beskæftigelses- & Integrationsudvalget, var vi uforstående overfor og kritiserede det allerede i forbindelse med konstitueringen. DF er jo imod integration!

Vi fik nok, da formanden afviste en statslig bevilling til ansættelse af en beskæftigelses- og integrationsambassadør. Vi fik Venstre med på en udtalelse, der udtrykte bekymring over formandens modstand mod flygtninges integration på arbejdsmarkedet.

Mandag den 27. august lykkedes det så, at få Venstres opbakning til et mistillidsvotum til Steen Petersen, da han på udvalgets vegne opfordrede det spanske politi til at skyde på migranter. Resultat: Steen Petersen trak sig som formand.

2. Forhandlinger om lærernes arbejdstid.
Frustrationerne blandt lærerne har været store siden 2013 med lockout og lovindgreb i forhold til arbejdstiden. En af KL og Danmarks Lærerforening (DLF) nedsat kommission skal finde en løsning på arbejdstidsspørgsmålet. I Socialdemokratiet synes vi ikke, der er grund til at vente på kommissionen, og vi har derfor fået vedtaget, at kommunen indleder forhandlinger med DLF om en kommunal arbejdstidsaftale. Forhandlingerne er nu i gang.

3. Nej til besparelser på skoler og daginstitutioner.
På Børn- & Læringsudvalgets møde i maj blev på baggrund af en budgetopfølgning fremlagt forslag om besparelser på skoler og daginstitutioner. Vi savnede dokumentation for besparelserne og fik heldigvis hele udvalget til at tage besparelserne af bordet indtil videre.

4. Kommunalt ansattes tjenestekørsel.
Ved et byrådsmøde blev der spurgt, om medarbejdere tvinges til tjenestekørsel i egen bil. Vi undrede os, da det for flere år siden blev besluttet, at der skal stilles kommunale biler til rådighed.

I Økonomiudvalget er det nu på vores initiativ slået fast, at der som udgangspunkt skal anvendes tjenestekøretøjer til den daglige kørsel, og at ingen må tvinges til kørsel i egen bil.

5. Ordentlige forhold til brandmændene.
For 3 år siden blev Faxe Kommune af staten tvunget til at fusionere Faxe Brand & Redning med 3 andre kommuner. Det har været en stor frustration for kommunens brandmænd, at de var lavere lønnet end andre i samarbejdet, og at der kom planer om begrænsninger på, hvor mange, der måtte køre med ud til brand.

Vi har kæmpet for sagen i beredskabskommissionen, og de to problemer skulle nu blive løst til brandmændenes tilfredshed.

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Antenneforening uden egne kabler?
- 2. spørgsmål til kommunens forvaltning
- Hej du, skal vi bules ved på Jernbanegade?
- Fakse-Faxe Ladeplads Antenneforening igen igen
- Biogas - under radaren
- Vedrørende eventuel lukning af busrute 266
- Åbent brev til kommunen og Bus 266
- Kan kommunerne løfte opgaven?
- Fibia ønsker at fjerne alt konkurrence
- Fakse og Fakse Ladeplads Antenneforening
- Vi ønsker ikke flere dobbelthuse i Karise
- Regeringens opholdskrav er en bombe under a-kasserne
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst