Borring-Møller Automobiler i nye flotte lokaler

Tirsdag 4. september 2018 kl. 07:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Borring-Møller Automobiler i nye flotte lokaler
Peter Bjørn Larsen (tv) og Erik Daugaard i Borring-Møller Automobilers nye domicil

Faxe Ladeplads: Efter 72 år på samme adresse i Faxe Ladeplads, er Borring-Møller Automobiler nu flyttet ind i nye og meget flotte lokaler på Industrivej 20 i Faxe Ladeplads.

Her er der et værksted på mere end 500 kvadratmeter og dertil kommer lagerlokaler, personaleomklædning, personalerum, kontor og et flot venteværelse - udstyret med fine lædermøbler - til kunderne.

Alt inventar på værkstedet, også de syv lifte, er nyt og i det hele taget tager det hele sig lyst og venligt ud - altså noget helt andet end det gamle lidt mørke værksted.

De seneste 20 år er det Erik Daugaard der har ejet Borring-Møller Automobiler, og det er da også ham der har købt det nye domicil - men ikke alene. Halvdelen af bygningen ejes at Peter Bjørn Larsen, der er værkfører. Og det er alt sammen et led i et generationsskifte.

Borring-Møller Automobiler, der altså er ejet af Erik, betaler husleje til firmaet bag lokalerne, og derved tjener Peter Bjørn Larsen penge - penge som det så er meningen han skal bruge til at overtage Borring-Møller Automobiler når Erik Daugaard, der er 57 år gammel, vælger at trække sig tilbage. Et godt gennemtænkt generationsskifte.

Der er ikke brugt mange penge på eksterne håndværkere i forbindelse med ombygningen af det nye værksted. Erik og Peter har selv, assisteret af deres seks medarbejdere og familien, brugt meget tid på ombygningen, som de er sluppet rigtig godt fra.

Genoptager slag af brugte biler
Beliggenheden er perfekt. Værkstedet ligger meget synligt lige ud til Faxe Havnevej. Derfor også et godt udstillingsvindue - så inden længe vil Borring-Møller nok igen begynde at sælge brugte biler.

Men, for der er et men. Og det er adgangsforholdene til værkstedet. Som det er nu skal man køre et langt stykke ad Industrivej for at komme til værkstedet - også selv om det ligger lige ud til Hylleholtvej.

Nogle store sten forhindrer at man kan køre ind ad Industrivej fra den side hvor værkstedet ligger. Det ærgrede Erik Daugaard som henvendte sig til kommunen for at få åbnet Industrivej, men herfra lød der et stort og rungende NEJ.

Han henvendte sig derfor til Business Faxe for at få hjælp, og de formidlede et møde på adressen med medarbejdere fra Faxe Kommune. Et godt møde med søde mennesker, siger Erik Daugaard.

Og da kommunens medarbejdere først havde været på adressen kunne de godt se det fornuftige i at åbne Industrivej, for herved undgår man at mange biler skal køre forbi Waldemarsbo Efterskole hvor rigtig mange unge passerer vejen flere gange dagligt.

Men der går nok lidt tid inden vejen kan åbnes. En åbning skal gennem mange politiske og administrative led...

Hvis man har lyst til at se Borring-Møllers nye domicil er man velkommen til at kigge indenfor siger Erik og Peter, og i denne uge er der gratis bremsetjek i rullefelt.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
- Skal du på efterskole - se hvordan det er på søndag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst