Voldsom kritik af Steen Petersen

Mandag 27. august 2018 kl. 11:41

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Voldsom kritik af Steen Petersen
Voldsom kritik af Steen Petersen
Steen Petersen
Udtalelser fra Steen Petersen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune har skabt voldsom debat i samtlige medier i Danmark.

I et facebookopslag udtalte han på vegne af hele udvalget at man opfordrede de spanske myndigheder til at skyde på, og ramme, flygtninge. Senere ændrede han udtalelsen, så den kun stod for hans egen regning, men når noget først har været på facebook - eller andre steder på nettet - så fanger bordet. Der er altid nogle der tager kopi af en sådan udtalelse. Det skete også her - og så var fanden løs.

Utroligt mange mennesker har kommenteret udtalelserne og har på det kraftigste taget afstand fra dem - og det gælder personer fra alle partier i Faxe Kommune - både til højre og venstre for midten.

Til TV-øst udtaler Finn Hansen, medlem af udvalget for Socialdemokratiet følgende:

- Jeg ryster på hovedet. Det er diskriminerende, og det kan man ikke som udvalgsformand, siger Finn Hansen til TV ØST.

- Jeg har skrevet til borgmesteren (Ole Vive (V), red.), for nu må det være nok. Vores problem er jo, at når han udtaler sig som udvalgsformand, skal det være, som flertallet af udvalget mener. Borgerne kan jo ikke skelne, siger Finn Hansen.

Socialdemokraten har bedt borgmesteren om at 'tage action' efter opslaget søndag aften.

- Borgmesteren bør sætte Steen Petersen af. Vi kan da ikke være tjent med en udvalgsformand, der siger 'Skyd folk, sænk bådene', siger Finn Hansen og henviser samtidig til en tidligere sag, hvor Steen Petersen i B.T. advokerede for at sætte krigsskibe ind mod flygtningene og sænke deres både.

Partitoppen i Dansk Folkeparti tager afstand fra Steen Petersens udtalelser, og det forlyder at man vil "tage en snak" med ham.

Også i den lokale partiforening har man drøftet udtalelserne, og i en pressemeddelelse udtaler gruppeformand Eli Jacobi Nielsen følgende:

"DF i Faxe støtter naturligvis ikke opfordringer til unødig voldsanvendelse, og finder derfor formuleringerne i Steen Petersens opslag uheldige, idet de har kunnet opfattes som sådanne.

Dog er det vigtigt at påpege at enhver suveræn stat har ret til at forsvare sit territorium, herunder at anvende den fornødne magt til at afvise ulovlig indtrængen ved grænserne. Manglende evne eller vilje til at forsvare sine ydre grænser vil i sidste ende føre til statens undergang."

Der vil ganske givet ske mere i denne sag. faxenyt.dk følger sagen...


© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alle kan være med til håndboldfitness
- Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...
- Ellers var vi aldrig kommet til dyrlæge...
- Freerslev kirke tæller ned til foråret
- Faxe Cykelmotion: kom og hør om god stil på landevejen
- Fastelavn i Bråby Kirke
- Gud hvor det swinger - i Terslev Kirke
- Knud Erik Hansen formand for Permatopias Venner
- Sidste chance hvis du vil være domsmand
- Torskegilde - på den gode måde
- Vellykket støttekoncert med Lasse & Mathilde
- Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst