Ung kvinde bliver ny forpagter af Haslev Bio

Torsdag 16. august 2018 kl. 13:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ung kvinde bliver ny forpagter af Haslev Bio
Sisse Labuz overtager roret i Haslev Bio efter Jan Knudsen - bagerst Faxe Kommunes kulturchef Benny Agergaard

Ung kvinde bliver ny forpagter af Haslev Bio
Fra 1. september er det Sisse Labuz der tager imod i Haslev Bio
Siden 2006 har Jan Knudsen forpagtet biografen i Haslev, men nu er det slut. Med udgangen af måneden bliver den snart 70-årige forpagter „rigtig” pensionist.

Og det bliver et helt ungt par, der overtager forpagtningen, nemlig Sisse og Mads Labuz. Hun er 26 år gammel og han er 27 år, og sammen har de to børn på 3 og 5 år.

Begge er født og opvokset i Haslev, og de er næsten naboer til biografen - de bor nemlig på Sofiendalvej. Til daglig bliver det Sisse der skal stå for Haslev Bio, mens Mads fortsat vil passe sit arbejde som tømrer.

Gennem nogen tid har det unge ægtepar syslet med ideen om at blive selvstændige, og da Sisse så at biografen skulle have ny forpagter, tænkte hun, at forpagter af biografen, var da lige det hun skulle være - for på den måde kunne, hun - og Mads - være med til at gøre noget godt for byen.

Det rent tekniske omkring det at drive en biograf, har Sisse ikke meget kendskab til, indrømmer hun, men til gengæld ved hun noget om salg.

Hun er uddannet salgsassistent og har i en periode været afdelingschef i København, og har senest arbejdet for sin mor, der driver Haslev Smørrebrød og Sandwichbar.

Jeg er sikker på at vi har valgt rigtigt, siger kulturchefen

Selv om Jan Knudsen stopper som forpagter, og vil til at bruge mere tid på sin have, så slipper han ikke Haslev Bio helt. Han har lovet at hjælpe Sisse, når der er behov for det, for det ligger ham meget på sinde, at biografen kan fortsætte på den gode måde hvorpå den har været drevet i de år han har været forpagter.

De film der vises i Haslev Bio den første måneds tid, har Jan Knudsen valgt - for havde han ikke booket filmene,så ville der slet ikke være film at vise for Sisse og Mads.

De nye forpagtere har ikke tænkt sig at lave den helt store revolution, men nogle ændringer vil der nok komme hen ad vejen.

Det er Faxe Kommune er ejer biografen - altså bygninger og inventar - så det er også kommunen der, efter gode råd fra Jan Knudsen, har bestemt, hvem der skulle være den nye forpagter.

- Og jeg er sikker på at vi har valgt rigtigt, siger kulturchef Benny Agergaard, der tilføjer at rigtig mange har været interesseret i at forpagte biografen.

Fredag den 31. august fra kl. 14 til 16.30 er der reception i biografen. Her kan man sige farvel til Jan og goddag til Sisse og Mads.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2019 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Alle kan være med til håndboldfitness
- Klima - fortrænge, skræmme, krise eller...
- Ellers var vi aldrig kommet til dyrlæge...
- Freerslev kirke tæller ned til foråret
- Faxe Cykelmotion: kom og hør om god stil på landevejen
- Fastelavn i Bråby Kirke
- Gud hvor det swinger - i Terslev Kirke
- Knud Erik Hansen formand for Permatopias Venner
- Sidste chance hvis du vil være domsmand
- Torskegilde - på den gode måde
- Vellykket støttekoncert med Lasse & Mathilde
- Danish Agro omsatte for 33 milliarder i 2018
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst