Nordisk jazz i Spillestedet

Fredag 10. august 2018 kl. 13:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nordisk jazz i Spillestedet
Spillestedet Haslev: Fredag den 24. august er der nordisk jazz i verdensklasse med Lars Jansson trio.

Lars Jansson er en af Nordens bedste Jazzpianister og har modtaget et væld af priser for sit smukke og virtuose spil. Han har en stor karriere bag sig med en lang række CD indspilninger med egne og andres kompositioner, og har oven i købet været professor ved Århus Musikkonservatorium. Lars Jansson har haft afgørende betydning for den skandinaviske jazz-scene.

Han anses for at være en pioner i udviklingen af en nordisk lyd i jazzen, og er altid garant for en stor musikalsk oplevelse. Hans spil har en lethed, klar som en nordisk frostklar dag, men rummer også en karakteristisk varme. Derudover har Lars Jansson en skøn humor, som smitter af i alt hvad han laver.

Thomas Agergaard hører til de toneangivende saxofonister i Danmark. Med hans seneste udgivelse med Kathrine Windfeld Big Band, Black Swan er han bla. i Sveríge blevet kaldt Jazzgeni. Politiken gav 5 hjerter, og en kommende anmeldelse i Downbeat lover særdeles godt.

Thomas Agergaard og Lars Jansson har løbende arbejdet sammen siden starten af 90erne. De er begge travle musikere men her er en unik lejlighed til at høre to af skandinaviens største profiler inden for den nordiske Jazz.

Thomas Fonnesbæk er en af Danmarks helt store unge og fremadstormende bassister, og uden tvivl en af skandinaviens/europas bedste solister. Hans seneste udgivelse med den italienske verdensklasse pianist Enrico Pierianunzi taler for sig selv. Desuden har Thomas Fonnesbæk udgivet 2 CD’er i eget navn, samt selvfølgelig med Lars Jansson Trio, som han trådte ind i i 2009. Han kan derudover høres i mange forskellige grupper herhjemme, bl.a. i samarbejde med sangerinden Sinne Eeg.

Paul Svanberg er også en ung fremadstormende trommeslager, som gang på gang henrykker med sit på engang elegante og kraftfulde trommespil. Han er tilmed søn af Lars Jansson og far og søn har spillet sammen fra Pauls fødsel og det kan høres. Paul Svanberg spiller i dag med fremtrædende musikere over hele europa.

Hvornår: Fredag den 24. august kl. 19.00. Døren åbner 18.30.
Hvor: Musikskolen, Præstevænget 23, Haslev
Billetter: Place2book eller ved indgangen.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hjælp verdens allersvageste - bliv indsamler
- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst