På søndag går det løs med PostNord Danmark Rundt

Tirsdag 31. juli 2018 kl. 07:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På søndag går det løs med PostNord Danmark Rundt
På søndag er det i Faxe PostNord Danmark Rundt sendes af sted. Foto: PostNord Danmark Rundt

Den største sportsbegivenhed nogensinde i Faxe Kommune finder sted på søndag: PostNord Danmark Rundt har Faxe som startby på den sidste, og måske afgørende, etape.

Og det gælder om at komme tidligt op, selv om det er søndag. Der foregår nemlig en masse i byen allerede fra kl. 8.00 hvor Faxe Erhvervsforening og Følelsen af Faxe byder på morgenkaffe og rundstykker til de første 200 gæster.

Morgenkaffen serveres på Kalkbrudsvej og det er Faxe Boldklub der sørger for alt det praktiske, mens Helt i Hal leverer kaffen og rundstykkerne.

Morgenkaffen bliver startskuddet på en dag i cykelsportens tegn i Faxe Kommune, hvor PostNord Danmark Rundt 2018 har 5. og sidste etapestart fra Vinkældertorvet i Faxe.

Alle er velkommen til at være med i festen på torvet og mærke stemningen, mens de professionelle cykelryttere gør sig klar til 198,8 kilometers cykeltur ind mod målet på Frederiksberg.

Cykelholdenes busser er parkeret ned ad Torvegade og Nørregade klar til afgang, og fra scenen på Vinkældertorvet vil borgmester Ole Vive sende cykelrytterne godt afsted, ligesom Faxe Musikskole skaber god stemning med musikalsk underholdning.

Alt imens forretningerne i Faxe holder åbent - faktisk fra klokken 9-15 på denne spektakulære dag.

Velgørenhedsløb
Julemærkefonden afvikler samme dag et velgørenhedsløb fra Faxe. Et løb for cykelmotionister på 105 kilometer, hvor tilmeldingsgebyret på 495 kroner går ubeskåret til julemærkehjemmene.


Kom i god tid, følg skiltene
Faxe by bliver tæt pakket på søndag. Så kom i god tid og følg skiltningen.
Royal Unibrew stiller et stort parkeringsområde til rådighed ved Faxe Allé over for bryggeriet - det område som mange kalder Festivalpladsen.

Herfra er spadsereturen op til Vinkældertorvet ikke lang, og man kommer til at gå forbi alle busserne på vej derop, hvor man kan følge deres forberedelser til turen - så det er en god gåtur at begynde dagen med.

Det er vigtigt at rette sig efter de parkeringsforbud, som bliver markeret med skilte allerede dagen før - det er vigtigt for cykelrytternes sikkerhed, at der ikke holder biler i vejen, når de kører ud af Faxe by.

Der vil være parkeringsforbud på hele Rønnedevej ud til rundkørslen. Og den indre by fra kirken og ned ad Torvegade og Nørregade til Egedevej vil være spærret.

Kongsted - flag og gevinster
Fra Faxe kører rytterne til Kongsted, hvor der er officielt heppested på Møllevej. Legetøjsbutikken Toystore uddeler heppeflag og serverer saftevand og popcorn fra klokken 10. Butikken laver sjove konkurrencer og udlodder masser af legetøjspræmier til de fremmødte børn.

Velgørenhedsløbet er de første der når Kongsted. Herefter følger den lange karavane, som er i byen lidt i 11.30 og umiddelbart efter følger de professionelle cykelryttere.

Faxe Ladeplads
Fra Kongsted går det videre mod Eskilstrup, Leestrup, Vindbyholt, Roholte og Faxe Ladeplads - se kort andetsteds i avisen.

Ved Superbrugsen kan man få udleveret heppeflag og på Gefionspladsen sælges der grillpølser, øl, vin og vand og kl. 11.30 giver Superbrugsen gratis is til alle børn.

Allerførst kommer velgørenhedsløbet gennem byen og omkring kl. 11.45 rammer karavenen byskiltet, mens cykelrytterne ankommer ca. 12.15.

Programmet
8.00: Følelsen af Faxe og Faxe Erhvervsforening byder på kaffe og rundstykker til de første 200 morgenfriske tilskuere på Kalkbrudsvej. Faxe Boldklub serverer.
9.00: Julemærkefondens velgørenhedsløb bliver skudt i gang.
9.00-15.00: Butikkerne i Faxe by holder åbent.
10.15-10.45: Faxe Musikskole underholder på Vinkældertorvet.
10.45: Indskrivning af ryttere.
11.50: 5. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Vinkældertorvet.

Læs mere på: www.postnorddanmarkrundt.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst