Baltic Pipe: Forundersøgelser er i gang ved Dyrehaven

Tirsdag 24. juli 2018 kl. 15:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Baltic Pipe: Forundersøgelser er i gang ved Dyrehaven
Der skal måske opføres en kæmpestor gasledning fra Nordsøen, tværs over Danmark og videre til Polen. Forundersøgelser er i gang ved Faxe Ladeplads_

Ud for Dyrehaven ligger der et meget specielt fartøj, der, såvidt Haslev-Faxe Posten erfarer, er ved at undersøge bundforholdene. For det er nemlig her gasledningen skal føres fra land og ud i Faxe Bugt for at ende i Polen.

Gassen der skal transporteres kommer fra norske gasfelter og gassen skal sælges til det polske firma GAZ-SYSTEM. Det vil sige, at Danmark kun bliver transportland. Gasssen skal ikke bruges her i landet.

Oppe på land ved Dyrehaven skal der, hvis projektet godkendes, opføres en såkaldt linjeventilstation, som vil fylde omkring 1500 kvadratmeter.

Men et meget større anlæg skal opføres ved Everdrup meget tæt på kommunegrænsen mellem Faxe og Næstved - nærmere bestemt ved Tågeskovvej tæt på motorvejen.

Fra sommeren 2019 til vinter 2021 indkalder Ekspropriationskommissionen lodsejere og når rørledningens tracé er fastlagt, og Energinet har opnået de nødvendige tilladelser, afholder ekspropriationskommissionen besigtigelsesforretning. Tidspunktet for afholdelsen varierer fra landsdel til landsdel.

I 2019-2022: Før anlægsarbejdet begynder, bliver der i samarbejde med de lokale museer lavet forundersøgelser for eventuelle arkæologiske værdier.

Fra forår 2020 til 2022 bygges de tekniske anlæg og efter afsluttende tests af rørleding og kompressorstation kan der åbnes for gassen mellem Norge og Polen i slutningen af 2022.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst