Danish Agro i nyt opkøb i Finland og Baltikum

Lørdag 14. juli 2018 kl. 10:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Danish Agro i nyt opkøb i Finland og Baltikum
Danish Agro i nyt opkøb i Finland og Baltikum
Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro
Karise: Danish Agro har indgået aftale med den finske koncern Kesko om overtagelse af de resterende 55 % aktier i de tre baltiske maskinselskaber AS Konekesko Eesti, SIA Konekesko Latvija og UAB Konekesko Lietuva fra 1. oktober 2018.

Samtidig overtager Danish Agro Keskos finske maskinaktiviteter, hvor de også har eksklusivitet for CLAAS’ produktserie. Danish Agro købte de første 45 % aktier i Baltikum i februar 2017 og fik som en del af aftalen en option på overtagelse af de resterende aktier samt aktiviteterne i Finland, som nu bliver udnyttet.

De tre baltiske selskaber beskæftiger ca. 260 medarbejdere og indbefatter i alt 13 salgsafdelinger inklusive reservedelslagre og servicefaciliteter. Selskaberne omsatte i 2017 for 1 mia. kr. med et driftsresultat på 36 mio. kroner.
Forretningsomfanget af de finske maskiner er i niveauet 225 millioner kroner om året med ca. 40 beskæftigede medarbejdere.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, er meget tilfreds med aftalen.
- Vi har været særdeles tilfredse med de tre baltiske maskinselskaber siden vores investering for halvandet år siden. Det har derfor heller ikke været en svær beslutning, at vi nu har valgt at bruge vores option på køb af de resterende 55 % aktier.

- Samtidig ser vi store synergier ved, at overtage Keskos finske maskinaktiviteter nu. Det betyder, at vi fra oktober er fuldt repræsenteret med CLAAS maskinsalg i Skandinavien, Finland og Baltikum. Med stærke grovvareselskaber og maskinaktiviteter i Finland og Baltikum får vi nu en meget stærk markedsposition, som partner til de finske og baltiske landmænd, siger han.

CEO i Danish Agro koncernens maskindivision, Jens Skifter, ser store perspektiver i Baltikum og Finland.

- Vi har et rigtig godt og tillidsfuldt samarbejde med CLAAS, og vi ser store perspektiver og synergier i at vi nu har fuldt ejerskab i Baltikum og fra oktober i år er fuldt repræsenteret med CLAAS i syv lande. Vi kan skabe mange fordele for de landmænd vi handler med indenfor service, reservedele, handel med brugte maskiner, mv.

Danish Agro har i mange år haft et tæt samarbejde med John Deere omkring maskinaktiviteter i både Finland og igennem flere år i Estland. Disse aktiviteter er ikke berørt, af ovenstående aftale.

Opkøbet af de resterende aktier i Baltikum samt opkøbet af de finske maskinaktiviteter vil være betinget af godkendelse hos de respektive konkurrencemyndigheder.

Danish Agro har hovedsæde i Karise.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mystisk hul i vejen
- Kulturnat med flæskesteg og festlig musik
- Fangeflugt - politiet massivt til stede
- Cybertruslen - er det noget der kommer dig ved?
- Wellness - så er det Haslev Svømmehal
- Næste uge er Musikuge i Faxe Musikskole
- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst