Festlig indvielse af Kulturstrøget

Onsdag 27. juni 2018 kl. 10:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Festlig indvielse af Kulturstrøget
Ib Elberg og den lokale kunstner Ivan Vallentin præsenterer skulpturen Hammerhajen som fremover skal stå ved kanten af kalkbruddet. Det er Ivan Vallentin som har stået for den flotte udførelse.

Festlig indvielse af Kulturstrøget
René Tuekær har ventet mange år på at kunne indvie Kulturstrøget i Faxe.
Kulturstrøget i Faxe står nu helt færdigt, og det blev fejret med manér i weekenden.

Det kan godt være, at både Prismet og Faxe Vandrerhjems nye Café Udsigten allerede er blevet officielt åbnet, men til åbningen af Prismet, manglede der stadig glaspladerne i rækværket, og hvem kan ikke lide en fejring mere?
Derfor var der officiel indvielse af hele Kulturstrøget, der også indbefatter Kalkparken, Kulturhuset Kanten og Kalkbrudsvej lørdag eftermiddag, og for nogle var det en helt særlig begivenhed.

- Det er en af de største øjeblikke i min politiske karriere og måske også noget af det, jeg har glædet mig mest til. Og at det så står færdigt, mens jeg er formand for plan og kulturudvalget, det er jeg rigtig glad for, siger René Tuekær (L), der har arbejdet for at gøre Kulturstrøget til virkelighed, siden starten af hans egen borgmesterperiode for mere end til år siden.

Han glæder sig over, at der med Kulturstrøget også er sat gang i udviklingen af erhvervslivet i byen. En del af Kulturstrøget er nemlig Café Udsigten, der netop er åbnet, hvor gæster kan sidde og drikke kaffe eller spise en sandwich, mens de sidder og nyder udsigten ud over Faxe Kalkbrud. Men caféen var ikke blevet til noget, hvis ikke Kulturstrøget var blevet en realitet.

- Vi har tidligere forsøgt at køre en café, der var lukket om efteråret, men det kom aldrig rigtig op at køre. Men med Prismet besluttede vi, at nu var det nu eller aldrig, så nu har vi en café, der er åben hele året, siger Henning Poulsen, der er bestyrelsesformand på Faxe Vandrerhjem, som iøvrigt kan fejre 80 år i år.
Selve fødselsdagen bliver der dog ikke gjort så meget ud af i denne omgang, for med en nyåbnet café med Sjællands bedste udsigt og en sommer, der ikke har været nærig med solskinsdagene, så har personalet løbet stærkt, og de fortjener et pusterum.

Selvom Henning Poulsen og den daglige leder Morten Romme sammen med alle medarbejderne kan glæde sig over, at åbningen af caféen har været en succes, så er det givetvis ikke det eneste, der kommer til at ske på vandrerhjemmet i fremtiden.

Henning Poulsen vil nemlig gerne have ansat en kok mere, så køkkenet kan følge med de mange gæster, og så vil han gerne på sigt have nogle flere medarbejdere.

René Tuekær holdt indvielsestalen, og han er stolt af, at politikerne i de byråd, der gennem årene har arbejdet med projektet, har formået at tænke langsigtet.
Det var pengene, der var problemet, men politikerne har været gode til at sprede det ud over flere år, og samtidig haft fokus på at gøre en ting færdig, før man gik i gang med den næste. Økonomien passer til Faxe, for det er ikke for ekstravagant, og selvom der har været lidt kritik undervejs, så har jeg ikke hørt nogen kritik af projektet, efter det står færdigt, siger en tydeligt tilfreds René Tuekær.

En, der har fulgt projektet lige så lang tid som udvalgsformanden er formand for Faxe Erhvervsforening, Ib Elberg. Selvom han har måtte vente mange år på at se det færdige resultat, var han aldrig i tvivl om, at Kulturstrøget ville blive en realitet.

- Det handler om vedholdenhed. Man må tage projekterne i den rækkefølge, der er råd til dem, og så bliver man nødt til at holde fast i de idéer, der venter. Det her er det mest skelsættende øjeblik i min erhvervskarriere, for der var rigtig mange, der dødsdømte det på forhånd, men vi holdt ved, siger Ib Elberg.
Han tror på, at åbningen af Kulturstrøget kan blive startskuddet til en udvikling der giver mere liv i Faxe by.

- Der kommer 50-60.000 mennesker om året i Biografen Kanten, og dem skal vi have ned i byen. Det har taget al for lang tid at få folks øjne op for, hvor smukt der er ved kalkbruddet, og selvom vi har mange udfordringer i hverdagen, så skal vi have fokus væk fra det negative og huske på, at vi ligger altså kun 70 kilometer fra Rådhuspladsen, siger Ib Elberg.

Han håber på at næste skridt i udviklingen bliver at kaste et blik på Vinkældertorvet, så det kan få noget mere atmosfære og give Faxe den stemning, som byen har fortjent. Nu har byen i hvert fald fået en linje hele vejen fra Kanten, gennem Kalkparken til Prismet og videre gennem Café Udsigten ad Kalkbrudsvej til Vinkældertorvet, der er værd at køre efter.

I forbindelse med indvielsen skænkede Faxe Erhvervsforening, i samarbejde med den lokale kunstner Ivan Vallentin en meget flot skulptur navngivet Hammerhajen. Skulpturen skal stå ved kanten af Faxe Kalkbrud.
Ivan Vallentin er lokal forankret i Faxe og har ved tidligere lejligheder, og med stor velvilje, været med til at pryde byen med sine kunstværker.Der var mødt rigtig mange mennesker op for at fejre Faxes mange nye varetegn.Foto: Morten Chas Overgaard

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
BAG OM BAND ROLLGIRL ER
AARON CARTER
SASH DJ
ROLLGIRL
TRACE DJ
CASCADA
BAND A1
MADS MUNKHOLM
MARCUS EJEBY
JAKE SHORT
BRADLEY STEVEN PERRY
HILSEN RENE DALSGAARD JENSEN
RENE DALSGAARD, 26-06-2018 10:23:22


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
- Skal du på efterskole - se hvordan det er på søndag
- DM Sølv til Kongsted-skytter
- Demente fyldte dansegulvet
- Nye borgere på bustur i kommunen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst