Ny dyrlæge kommer hjem til dig og dine dyr

Mandag 25. juni 2018 kl. 13:51

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny dyrlæge kommer hjem til dig og dine dyr
Trine lægger vægt på at have god tid til hvert enkelt dyr, så de kan føle sig trygge, og dyrlæge besøget bliver en god oplevelse for alle.

Ny dyrlæge kommer hjem til dig og dine dyr
Nu er der hjælp at hente for både store og små dyr, der ikke synes en tur til dyrlægen lige er sagen. Dyrlæge Trine Sheldon kører nemlig ud og behandler både kæledyr og heste i deres eget hjem eller stald.


Trine kører ud fra sin nyopstartede enmandspraksis i Farendløse lige uden for Ringsted, og behandler dyr i Sorø, Ringsted, Køge, Faxe og Næstved Kommuner.
Trine laver alt fra forebyggende behandlinger som mundhuleundersøgelser og tandrasp på hest, vaccinationer af hest, hund og kat, sundhedsundersøgelser og chipning samt behandler syge og tilskadekomne dyr.
Trine Sheldon arbejdede som dyrlæge i England i 15 år, før hun i januar 2017 vendte tilbage til Danmark med sin familie. - Mit første job i England var i en lille 3-mandspraksis langt ude på landet i Midtengland. Selvom klienterne for en dansk dyrlæge i starten kunne være svære at forstå, var de venlige og bød ofte på kaffe og kage, “whiskyen takkede jeg dog nej til!” griner Trine.
Hun fortæller, at de fysiske omgivelser i hendes første job i England var noget anderledes end i Danmark:
- Jeg følte ofte, at jeg var rejst 100 år tilbage i tiden. Hjemme hos chefen var der en lille klinik, hvor vi behandlede kæledyr. Selve huset var over 100 år gammelt og havde skæve vægge, klinikken var lavloftet og man skulle dukke sig for at komme gennem døren til konsultationsrummet, fortæller hun.
De sidste 10 år i England arbejdede Trine dog på den diametrale modsætning til hendes første job - nemlig på et stor moderne hestehospital i Derby. Her behandlede hun heste på klinikken og kørte ud til de lokale stalde. Hospitalet var tilknyttet Nottingham University, hvilket betød at Trine også underviste dyrlægestuderende. Mellem de to jobs arbejdede Trine i nogle år på en klinik for både store og små dyr i The Peak District, hvor hun lærte at klatre på klipper.

Der mødte hun sin Engelske mand, Simon. Det er med ham og deres to døtre Trine flyttede til Danmark sidste år. Her har hun arbejdet som hestedyrlæge i Næstved og Faxe indtil hun d. 1 juni i år åbnede sin egen praksis.

- Hos hestene har jeg meget fokus på tandpleje, da mange problemer kan være skjult i munden af hesten, understreger Trine og fortsætter: - Alle heste bør have tjekket tænder mindst en gang om året.

- Når vi taler om kæledyr, er jeg utrolig glad for at kunne komme hjem til dyrene og deres ejere og hjælpe dem i deres vante omgivelser, fortæller Trine.

- Det kan være en stor fordel, at de ikke behøver blive transporteret til dyrlægen, da især katte ofte bliver meget stressede af transport og af at være et fremmed sted.

Kræves der behandling, som ikke kan foretages i hjemmet, henviser Trine til den relevante klinik i samråd med ejer.

Trine har været på talrige kurser og kongresser i Danmark og England.

- Man bliver aldrig færdig med at lære, og det er vigtigt at følge med i den seneste udvikling i diagnoser og behandlinger inden for vores fag, understreger Trine, der nyder at udvikle sit vidensgrundlag.

Dyrlæge Trine Sheldon kan findes på www.dyrlaegetrine.dk.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mystisk hul i vejen
- Kulturnat med flæskesteg og festlig musik
- Fangeflugt - politiet massivt til stede
- Cybertruslen - er det noget der kommer dig ved?
- Wellness - så er det Haslev Svømmehal
- Næste uge er Musikuge i Faxe Musikskole
- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-