5. etape starter i Faxe

Mandag 25. juni 2018 kl. 13:35

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

5. etape starter i Faxe
Søndag den 5. august køres 5. og sidste etape i PostNord Danmark Rundt 2018. Etapen fører rytterne over 199,1 kilometer fra Faxe, der er med på rutekortet for første gang, til Frederiksberg og den traditionsrige afslutning på Frederiksberg Allé.


På et pressemøde i Aalborg i december 2017 løftedes sløret for start- og målbyerne i dette års PostNord Danmark Rundt.

Løbsdirektør Jesper Worre, PostNord Danmark Rundt siger:

- Et cykelløb som PostNord Danmark Rund lever i stor udstrækning af dets traditioner, men hvert år stræber vi også efter at kunne tilføje et lille nyt kapitel til løbets historie. Derfor glæder vi os til at starte sidste etape i Faxe, der er med på rutekortet for første gang som startby. Faxe er målt i indbyggertal ikke en stor by, men at vi starter netop her, er et godt eksempel på, hvad det er vi gerne vil. Vi vil Danmark rundt, og vi vil besøge store og små byer.

Om selve ruten fra Faxe til Frederiksberg, siger han:

- Fra Faxe går det ud forbi Sjællands højeste punkt, Kobanke, og videre langs vandet via Faxe Ladeplads, Rødvig og smukke Stevns Klint. Vi glæder os selv rigtig meget til at se TV-billederne herfra, for her vil cykelløbet, land og vand flyde sammen.

- Efter Store Heddinge og Haarlev kører rytterne ad småveje gennem blandt andet Vallø og forbi Vallø Slot og Alléen, der absolut er et af landets smukkeste. Videre fører etapen rytterne gennem Køge, inden feltet kører ud på nye og fine småveje gennem Jersie, Karlstrup og Greve. Ishøj, Vallensbæk og Brøndby passeres på vej ind mod Frederiksberg og Frederiksberg Allé, der danner rammen om en meget traditionsrig afslutning på vores cykelløb.

- Den afsluttende rundstrækning er på 6,7 kilometer med Frederiksberg Bakke som værste forhindring. På Frederiksberg skal rytterne ud på 10 omgange, og som altid vil vi sammen med kommunen gøre, hvad vi kan for, at Frederiksberg Allé bliver klædt på til en flot og festlig PostNord Danmark Rundt-finale.

Borgmester Ole Vive, Faxe Kommune siger:
- Vi er stolte over at være medvært for PostNord Danmark Rundt. Vi glæder os rigtig meget til at byde rytterne velkommen og vise dem, og alle andre cykelentusiaster, vores naturskønne kommune.

- Det bliver en festdag for både borgere, cykelentusiaster og turister. Vi håber, at rigtig mange vil møde op til festen på Vinkældertorvet og langs vejene for at heppe på rytterne, siger borgmester i Faxe Kommune Ole Vive.

På Vinkældertorvet begynder underholdningen klokken 10.15. Faxe by vil være pyntet op og klar til fest.

5. etape skydes i gang fra Vinkældertorvet i Faxe kl. 11.45. Der er forventet opløb på Frederiksberg Allé kl. 16.25.© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mystisk hul i vejen
- Kulturnat med flæskesteg og festlig musik
- Fangeflugt - politiet massivt til stede
- Cybertruslen - er det noget der kommer dig ved?
- Wellness - så er det Haslev Svømmehal
- Næste uge er Musikuge i Faxe Musikskole
- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst