En sang for Julius - historien

Torsdag 21. juni 2018 kl. 16:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En sang for Julius - historien
Julius og hans forældre, da han var lille.

En sang for Julius - historien
Fredag den 29. juni kl. 19.30 er der støttekoncert med et væld af kunstnere i Kongsted Kirke. Støtten går til 6 1/2 årige Julius, som for anden gang er ramt af kræft, og til hans familie og Børnecancerfonden.

Julius, som nu er 6 1/2 år har fået tilbagefald.

Allerede da han var et år, fik Liff Olivia Bytov og Jakob Kargaards søn Julius konstateret leukæmi. Og skæbnen ville, at mindre end et halvt år senere, fik Liff konstateret brystkræft. To alvorlige sygdomme, som det ikke burde være muligt at opleve eller skulle klare som familie.

Gudskelov blev de begge, efter en hård kamp for overlevelse, erklæret kræftfrie igen. Desværre har Julius nu fået tilbagefald og er indlagt på Rigshospitalet med sine forældre, hvor han kæmper en ufattelig kamp. Julius er bare 6 ½ år.

Musiker Hanne Boskov kunne næsten ikke bære at høre historien, og hun fortæller: - Jeg har kendt Jakob Kargaard og hans forældre hele mit liv - og også en stor del af Jakobs familie. Jeg har aldrig mødt Liff og Julius, men har selvfølgelig fulgt familiens historie på de sociale medier og været berørt af den kamp, de har skullet kæmpe og stadig gør med og for deres elskede søn Julius.

I december 2016 var Liff i Kongsted Kirke for at holde foredrag , da hun havde skrevet bogen »Vilje og Håb«, og Julius’s far Jakob Kargaard fortalte om Team Rynkeby. Kongsted Kirke er nemlig den kirke Julius Kargaard Bytov blev døbt i.
Hanne fortæller: - Jeg ville rigtig gerne have været i kirken den aften, men kunne desværre ikke.

For nylig så jeg så Jakobs opslag på Facebook:

»Julius er ramt af kræft for anden gang!
Den 13.5.2018 blev Julius indlagt på Rigshospitalets afdeling 5054 som er Børneonkologisk afdeling.
Mistanken hos lægerne var tilbagefald af den Leukæmi som Julius én gang tidligere havde kæmpet imod og som han blev færdigbehandlet for i 2015.
Den endelige diagnose og besked om at Leukæmien desværre var vendt tilbage, fik vi den 17.5-2018, hvorefter den 2,5 årige behandling straks blev igangsat.
Der er ikke ret mange tilbagefald, hvorfor der skal forskes endnu mere i hvilken behandlings protokol der har den bedste effekt.
Mere forskning betyder at der skal bruges flere penge og dem håber jeg du vil hjælpe mig med at samle ind.
Støt med lige præcis det beløb du ønsker at bidrage med. Det hele går ubeskåret til Børnecancerfonden som finansierer 4 professorater og forskningen blandt andet her på Rigshospitalet, hvor jeg lige nu ligger sammen med Julius på afdeling 5054 i vores andet hjem på stue 8.
Du må meget gerne dele, efter du har doneret :0) Kh Jakob«

Hanne Boskov blev dybt berørt, og lå søvnløs to nætter i træk: Jeg føler, at JEG MÅ GØRE NOGET! Jeg kan ikke vende ryggen til, og lade som ingenting. Tænk, hvis det var et af mine børn eller mit barnebarn.

Jeg beslutter derfor at kontakte sognepræst Jeanette Capion i Kongsted Kirke, for at høre, om vi må bruge kirkerummet som ramme for en Støttekoncert til Julius, såfremt Julius’s forældre synes om ideen.

Jeanette går straks til Menighedsrådet og melder tilbage, at det er helt i orden og foreslår, at kalde koncerten for ’En sang for Julius’.

Og, så går det stærkt. Liff og Jakob melder også positivt tilbage og alle de sangere og musikere, vi har kontaktet, har tilsluttet sig med det samme.

Hvor er det fantastisk at mærke, at når det virkelig gælder om at hjælpe hinanden i en forfærdelig situation, så står vi sammen.

- Hvor er det fantastisk at mærke, at når det virkelig gælder om at hjælpe hinanden i en forfærdelig situation, så står vi sammen, og får tingene til at ske i en fart. Det gør mig tryg, stolt og glad at være en del af et stærkt netværk, lokalsamfund og ikke mindst kirke, hvor alle støtter op uden tøven, fortæller Hanne
Boskov.

På Facebook den 10. juni skriver Michael Kastrup Hansen (ven til Jakob Kargaard):

»Ham her er min inspiration! Julius.
I dag cyklede jeg med verdens bedste rynker, Team Rynkeby Storstrøm til Rigshospitalet for at møde ham. Han sad så fint og ventede, selvom han havde ondt. Han havde glædet sig til at vi kom. Vi cyklede i øvrigt også tilbage igen, ca. 170 km. Jeg har ondt benene, i mine skuldre og min røv, men det går over i morgen. Det gør Julius’ cancer IKKE!
Jeg håber derfor, at du vil være med til at gøre en forskel for Julius, og alle de børn der ikke kan lege, grine, pjatte og nyde solen.
Jeg håber DU vil være med til at gøre en forskel for Julius. Klik på linket og giv lige hvad du kan undvære. #TeamJulius.«.

Børnecancerfonden
Julius far, Jakob Kargaard arbejder i dag som Partnerskabsansvarlig hos Børnecancerfonden.

Børnecancerfondens stigende støtte til at forbedre behandlingen af børn med kræft har de sidste tyve år været med til at øge overlevelsen med knap 20 pct. og spiller en stadig større rolle for den danske børnekræftforskning.


© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mystisk hul i vejen
- Kulturnat med flæskesteg og festlig musik
- Fangeflugt - politiet massivt til stede
- Cybertruslen - er det noget der kommer dig ved?
- Wellness - så er det Haslev Svømmehal
- Næste uge er Musikuge i Faxe Musikskole
- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst