Danmarks første etape-triatlon afvikles i Faxe

Fredag 15. juni 2018 kl. 09:52

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Danmarks første etape-triatlon afvikles i Faxe
Tonny Nissen, Kasper Luffe og Kasper Kristensen skriver Danmarkshistorie med etape-triatlon i september

Der skrives Danmarkshistorie når 2Tri, Feddet Camping og Brøderup Efterskole afholder landets første triatlon fordelt over tre dage_

Ideen til det utraditionelle triatlon fik Tonny Nissen fra Faxe da han deltog i Etape Bornholm, som er et maratonløb fordelt over fem dage.

- Det løb er rigtig godt. Man kan få motion, hygge sig med familien og se lokalområdet - og så tænkte jeg, at sådan noget skulle man da også have med triatlon, siger Tonny Nissen.

Derfor gik han i gang med forberedelserne sammen med sin klub 2Tri, der er hjemmehørende her i kommunen.

Et oplagt sted at lægge arrangementet var på Feddet, så Tonny præsenterede ideen for Ivan Reedtz-Thott, der syntes det var en god idé. Tidspunktet skulle være lige uden for højsæsonen, mens vejret var nogenlunde godt - og vandtemperaturen ligeså. Derfor skulle det være i begyndelsen af september.

Nu var stedet og datoerne på plads, men da der skulle være tale om et triatlon under triatlonforbundet, så man sikrer sig at alt foregår efter forskrifterne, skulle de også lige overbevises.

Det blev de, men først efter nogen diskussion frem og tilbage - for man har jo aldrig tidligere delt et triatlon over tre dage. Derfor afholdes arrangementet som et officielt løb under forbundet.

Tonny Nissen håber på, og regner med, at der vil komme omkring 300 deltagere, så der skal bruges rigtig mange hjælpere. Fra tidligere arrangementer afviklet af 2Tri, vidste han at Brøderup Efterskole altid er friske til at give en hånd, så han tog kontakt til forstander Kasper Luffe.

Og så var Brøderup Efterskole med i projektet. De stiller med en kæmpe flok arbejdsvillige unge, men også elever som stiller op i konkurrencen.

- Sådan et koncept som Tonny har født passer jo lige til vores efterskole, og vi vil meget gerne være en del af lokalsamfundet, siger Kasper Luffe.

Der er også tilsagn om hjælp fra Præstø Kajakklub. De stiller med kajakker, der kan bruges som „redningsbåde“ under svømningen.

Men en rigtig redningsbåd kommer der også. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning station Faxe, har lovet at komme med redningsbåden, og andre former for sikkerhedsudstyr.

Kasper Kristensen, der er leder af Feddet Camping, fortæller at de er med i arrangementet, fordi det er vigtigt at bakke op om gode tiltag der styrker destinationen.

- Det er vigtigt at vi viser, at vi godt kan lave nogle store ting her i Faxe, og så henvender vi os jo ved dette arrangement til andre typer turister end vi er vant til, siger Kasper Kristensen.

Etape-triatlon afvikles i weekenden den 7. til 9. september. Der er svømning i enten Præstø Fjord eller Faxe Bugt - afhængig af vind og vejr - om fredagen. Lørdag er der cykling og søndag løb.

Man kan overnatte på Feddet Camping i telt, campingvogn eller hytter - eller et helt andet sted. Det er ikke et krav at man bor på campingpladsen, men vælger man at bo der, er der særlige tilbud som familien kan benytte sig af mens far eller mor er i gang med konkurrencen.


Etape-Tri
Etape-triatlon afvikles i weekenden den 7. til 9. september.

Nybegynder: 475 meter svømning, 22,5 km. cykling, 5,25 km. løb.

Let øvede/supermotionister: 950 meter svømning, 45 km. sykling, 10,5 km. løb.

Øvet: 1900 meter svømning, 90 km. sykling, 21,1 km. løb.

Du kan læse mere - priser, tilmelding mv. på: www.feddetcamping.dk/tri-staevne-paa-feddet og/eller...

www.2tri.dk/

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mystisk hul i vejen
- Kulturnat med flæskesteg og festlig musik
- Fangeflugt - politiet massivt til stede
- Cybertruslen - er det noget der kommer dig ved?
- Wellness - så er det Haslev Svømmehal
- Næste uge er Musikuge i Faxe Musikskole
- Tag med Kunstklubben Faxe på Skulptur-tur
- Haslev Box Cup afvikles på lørdag og søndag
- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert