Der blev vedtaget meget på byrådsmødet...

Torsdag 14. juni 2018 kl. 11:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der blev vedtaget meget på byrådsmødet...
Borgerrådgiver Anne Bodil Thielemanns årsrapport blev drøftet - og heri er der mange ting politikerne bør se nærmere på....
Byrådsmøde onsdag den 13. juni: En tunnel, byfornyelse, udgifter for at spare, værestedet Perlen, omlægning af en sti, naturprojekt ved Vemmetofte, og årsrapport fra Borgerrådgiveren var nogle af punkterne.

Tunnel i Karise
Gennem længere tid har Karise ønsket en tunnel, eller stitunnel, der kan forbinde Solagervej, Solparken og Permatopia med Møllevej - altså området hvor skolen, hallen og børnehaven ligger.

Med en sådan sti under jernbanen, gør man vejen til området mere sikker, da mange kan undgå at skulle ud på den forholdsvis smalle Skolegade.

På byrådsmødet valgte man „den dyre løsning“ til 6 mio. kr. hvilket betyder en løsning så kørestole, cykler, barnevogne mv. kan bruge tunnelen uden problemer.
Samtidig besluttede man at fremskynde projektet for at spare penge og genere de rejsende mindst muligt.

Eli Jacobi Nielsen, formand for Teknik- og miljøudvalget, fortalte at Østbanen skal i gang med sporarbejder på samme strækning til efteråret - og laver man tunnelen samtidig går alt op i en højere enhed.

Ansætter for at spare
Byrådet vedtog beskæftigelsesudvalgets forslag om at ansætte to medarbejdere, så man bedre kan hjælpe ledige i beskæftigelse.

Erfaringer fra andre kommuner viser, at der kan spares mange penge ved en målrettet indsats, samtidig med at det nu en gang er mere tilfredsstillende for den enkelte person, at tjene sine egne penge frem for at modtage offentlig forsørgelse.

Værestedet Perlen
Værestedet for udsatte borgere har levet en omtumlet tilværelse gennem lang tid. Senest regnede man med at værestedet skulle flytte ind i Jævnstrømsværket sammen med Haslev Museum, men sådan gik det jo ikke.

Østsjællands Museum flytter alle aktiviteter til Faxe, hvorfor der skulle tænkes nyt. Det blev derfor besluttet at Jævnstrømsværket, Frederiksgade 6, rives ned da bygningerne er i en meget dårlig stand, hvorefter der skal bygges et nyt hus, som skal rumme værestedet Perlen.

Omlægning af sti i Faxe
Da Faxe Kalk skal til at grave i et nyt område, må en offentlig sti mellem Thornfjeldsvej og Køgevej lade livet - i hvert fald i dens nuværende linjeføring. For stien nedlægges ikke - den flyttes, og etablering af et nyt forløb betales af Faxe Kalk.

Naturprojekt Vemmetofte
Byrådet vedtog et projekt om genåbning af Kilde Å ved Vemmetofte. Et projekt der bl.a. skal være med til at sikre bedre levevilkår for hvepsevåger.

Vemmetofte Kloster, der ejer området, har været en særdeles positiv medspiller i projektet, der iøvrigt ikke vil koste hverken kommunen eller Vemmetofte noget.

Prisen på godt en halv million kr. er 100% finansieret gennem Landbrugsstyrelsens tilskudsordninger for „Etablering af naturlige vandstandsforhold i Natura 2000“ og „Rydning og forberedelse til afgræsning i Natura 2000“.

Borgerrådgiveren
Som en af de første kommuner fik Faxe en borgerrådgiver. Hun, for det har altid været en kvinde, arbejder helt uafhængig af centrene og er til for at hjælpe borgere der er „kørt fast i systemet“.

Hvert år udgiver borgerrådgiveren, som nu er Anne Bodil Thielemann, en rapport der beskriver de problemer borgere har med Faxe Kommune - og den ser ikke alt for køn ud...

Et af hendes kritikpunkter er lang sagsbehandlingstid, dårlig opdatering af telefonnumre på hjemmesiden og for dårligt sprog når kommunen skriver til borgerne.

Og så er der også lige den detalje at kommunen „taber“ mange ankesager. Rigtig mange. Sidste år tabte kommune ankesager i 59% af ankerne. Det er mange omend bedre end forrige år, hvor kommunen tabte ikke mindre end 81% af ankesagerne.

Camilla Meyer fra Socialdemokratiet spurgte om man har en handleplan til afhjælpning af de mange kritikpunkter.

- Flere ting er jo blevet nævnt i mange år, præciserede hun...

Så blev der stille i byrådssalen, inden borgmester Ole Vive tog ordet, og sagde at det var et fælles ansvar - og opfordrede alle til at tage punktet op i de forskellige udvalg.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst