Har slået vejrmøller hele vejen rundt om Lunden

Onsdag 13. juni 2018 kl. 09:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Har slået vejrmøller hele vejen rundt om Lunden
Indlæg af:
Ida Leer-Jacobsen.
Hovedgaden 14 c
4654 Faxe Ldp.

Nu har jeg slået vejrmøller hele vejen rundt i Lunden i Faxe Ladeplads i bar eufori over planene for Gefiongrunden.

Jeg vil bare gerne vide, hvor I har tænkt jer at placere byens flagstang hvor vores smukke flag kan vaje på vores nationale festdage og andre festdage sammen med faneborgen langs Hovedgaden. (Der kan sagtens findes en dannemand- eller kvinde der vil påtage tjansen med flaget).

Jeg vil også gerne vide hvor vor lille bys juletræ skal stå? Kommer der el-udtag til det, så borger- og erhvervsforeningen ikke hvert år skal ud og opsøge (tigge) om et egnet træ. Hvis det kan doneres af en af de omliggende herregårde, kan det måske, mens det er lille og skrøbeligt blive indhegnet til det er så stort og robust at det kan modstå evt. hærværksmænd-og damer.

Måske kunne der også blive plads til én to eller tre baners petanquebane, så vi kan mødes og spille ligesom vi gør med de indfødte, når vi er på ferie i Frankrig.
Jeg har, desværre forgæves, forsøgt at få udlejeren af den gamle Røde Korsbygning på Hovedgaden i tale. Om vinteren er fortovet en forhindringsbane og her i sommeren trives ukrudt ganske godt. Det interesserer desværre ikke kommunen, og der skal vel et par brækkede hofter til før udlejeren får påbud om at gøre noget.

Det skæmmer vores Hovedgade, der nu her er blevet så pæn og fin med den nye brugs, og bygningen med Frederiks Villa der er genopstået som Fugl Fønix. Trist med den lukkede tankstation!

Og så til sidst. I begyndelsen af halvfemserne blev der brugt mange, mange penge på at plante træer lange Hovedgaden. Det er et sørgeligt syn nu. De skulle erstatte de gamle smukke kastanjetræer, der af uransagelige årsager blev fældet, hvad skal der ske her?

Jeg elsker virkelig denne lille plet på verdenskortet af hele mit hjerte, så lad os samme passe på at den ikke ender som et „nå”, hvad var det vi kørte igennem.
Jamen det var bare det jeg ville.

Med kærlig sol og sommer hilsen til indbyggere og turister. Dem skal vi have mange af ligesom dengang mor var dreng og ruder konge var knægt.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Havde håbet på flere sygeplejersker
- Radikale i Faxe ønsker børnene tillykke
- Spildevand - spørgsmål til kommunaldirektøren
- Ønsker fuglebeskyttelse yderligere amputeret
- Ja tak til rent postevand
- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst