Selv i fritiden blev der tænkt på robotten...

Tirsdag 12. juni 2018 kl. 08:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Selv i fritiden blev der tænkt på robotten...
Vinderne fra Terslev. Foto: Nikolaj Rasch Skou

Robotmesse: I torsdags var Karisehallen fyldt med skoleelever, computere og alverdens finurlige robotter_

Eleverne på kommunens skoler har gennem længere tid arbejdet med robot- og teknologiprojekter, og torsdag skulle de så vise deres færdige produkter frem for et dommerpanel, der bestod af borgmester Ole Vive, direktør i Faxe Kommune Kirsten Jacobsen, fælleselevrådsformand Andreas Tofte Bøndergaard og Klaus Rønholt, administrerende direktør for Faxe Kalk.

Faxe Bugten talte med Laura Nissen, Laura Bengtsen, Jasmin Tronøe og Malour Dyhr der går i 8. klasse på Karise Skole. Foran dem stod en fodboldbane, man anede forskellige dioder og når man førte hånden ind over banen, så blev der stillet et spørgsmål. Svarede man rigtigt på spørgsmålet lyste en knap grønt - svarede man forkert lyste den rødt.

Det er pigerne selv der har udviklet ideen til spillet, som de kalder „Sandt eller falsk“, og de var ikke i tvivl om at det skulle handle om læring og aktivitet - fordi de synes at den normale undervisning ofte er lidt for kedelig...

De mange spørgsmål man skal svare på under spillet er tværfaglige - de involverer samtlige de fag man har i skolen, og vil derfor kunne bruges i alle timer. Mange af spørgsmålene gentages, for gentagelse fremmer forståelsen, men her bare på en sjovere måde, fortalte pigerne.

Da vi spurgte dem om hvor lang tid de har brugt på projektet, var svaret, at det kan man ikke sådan lige svare på. I skoletiden har de nok brugt omkring 10 timer på at lave spillet.

- Men faktisk har vi arbejdet med det også i fritiden, for vi har jo tænkt over det hele tiden. Hvad skal spillet gå ud på, hvordan får vi programmeret det hele så det virker og mange, mange andre ting, fortalte Laura Nissen.

Inden hele processen blev sat i gang har lærere på forskellige klassetrin på skolerne været på introduktionsforløb hos Faxe Kommunes samarbejdspartner Blue Ocean Robotics for at lære systemet Hummingbird at kende.

Populært sagt er den en printplade, hvor man i den ene side kan sætte sensorer på, og på den anden side maskiner, som efter programmering opfører sig, som man ønsker det.

Og så er der lige en masse ting der skal programmeres på computeren, så det hele ender med at gå op i en højere enhed. Pigerne fra 8. klasse fik det hele til at gå op i en højere enhed, for da de demonstrerede spillet for Faxe Bugten, så virkede det hele.

Og vinderen blev
Det blev ikke pigerne fra Karise der vandt konkurrencen, men de endte på en flot tredjeplads.

Vinderen af konkurrencen blev Terslev Skole med et parkeringsplads-projekt.
Dommerpanelet fremhævede den måde, eleverne har taget en hverdagsproblemstilling fra deres skole og forsøgt at lave en løsning. Der er lavet trafiklys, automatisk registrering af biler på parkeringspladsen, ind- og udkørselsskilte.

På en skarp andenplads, som borgmester Ole Vive udtrykte det, kom Sofiendalskolen. De havde lavet en forhindringsbane, hvor man blandt andet skulle kravle gennem et rør på tid, inden det ville dreje rundt og slynge en ud, og der var trampoliner og andre udfordringer på banen.

Når man så kommer i mål var der en skraldespand til at smide affald i, som man samlede op undervejs, og skraldespanden kommer med rosende ord, når man „fodrer” den.


Pigerne fra 8.i på Karise skole. Fra venstre: Jasmin Tronøe, Malou Dyhr, Laura Nissen og Laura Bengtsen

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst