Michael har bagt 105.000 waleskringler

Tirsdag 12. juni 2018 kl. 08:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Michael har bagt 105.000 waleskringler
Når man har bagt 105.000 waleskringler, skal jubilæumsbilledet af Michael Nielsen naturligvis være hvor han laver nogle af disse kringler...

Karise Bageri - 20 års jubilæum: På fredag den 15. juni fejrer Michael Nielsen 20 års jubilæum som indehaver af Karise Bageri. Det markeres både i Karise og Store Heddinge.

Michael, der er født og opvokset i Faxe Ladeplads er udlært hos Høeg Megamarked i Rønnede (nu Meny), og kun 27 år gammel købte han Karise Bageri af Bente Larsen, der havde overtaget bageriet fra hendes far Vagn Nielsen.

For fem år siden flyttede Michael udsalget til Superbrugsen i Karise, mens han bibeholdt adressen på Skolegade til produktion. For tre år siden blev der så udvidet med endnu en forretning, nemlig i Superbrugsen i Store Heddinge.

Lige siden starten har Michael Nielsen lagt stor vægt på kvalitet - man skal kunne smage at det er en rigtig bager der har været inde over hvert eneste brød og hver eneste kage.

Desuden laver Karise Bageri deres egen marmelade til kagerne og den creme der bruges er lavet helt fra bunden. Og vælger man f.eks. en waleskringle så er den lavet efter en gammel opskrift.

Karise Bageris waleskringler er meget populære, og Michael har regnet sig frem til, at i den tid han har ejet bageriet, er der blevet lavet lige omkring 105.000 wales­kringler - og langt de fleste har mester selv lavet. 99 ud af 100, mener han.

Danmarks bedste brød
Som et led i bageriets udvikling har man altid deltaget i konkurrencen Danmarks bedste Brød - hvor der er forskellige kategorier man dyster i - og her er Karise Bageri strøget til tops flere gange, og stiller naturligvis op igen til efteråret.

Karise Bageri beskæftiger, ud over mester selv, fem svende og en lærling i produktionen. Dertil kommer ansatte i de to forretninger, så der i alt er beskæftiget omkring 25 mennesker i virksomheden.

Selv om der er meget at lave som ejer af Karise Bageri, så får Michael Nielsen dog tid til andet end brød og kager - og her er jagt og hunde hans helt store interesse. Faktisk har han nogle af landets dygtigste jagthunde.

Michael Nielsen bor i Bonderøds gamle mølle sammen med Ulla Petersen, der arbejder i Undervisningsministeriet.

20 års jubilæet fejres med gode tilbud hele ugen, ligesom man kan vinde billetter til musicalen „Kærlighed ved første hik“. Og hvorfor så lige den forestilling? Fordi filmen havde premiere for netop 20 år siden.

Man kan vinde billetter både i Karise og Store Heddinge, og man deltager i konkurrencen ved at skrive navn og adresse bag på en bon fra forretningen.
På selve jubilæumsdagen - altså på fredag - er der gratis morgenkaffe og morgenbrød i Store Heddinge fra kl. 9 til 11 - og i Karise er der kaffe og kage mellem kl. 14 og 17.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst