Grøn gudstjeneste i Lunden

Mandag 4. juni 2018 kl. 13:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Grøn gudstjeneste i Lunden
Det er et sikkert tegn på sommer, når Haslev Kirke inviterer til Grøn gudstjeneste – i Lunden i det grønne. Og det gør de søndag den 10. juni kl. 10.30 med alle kirkens præster, borgmesteren, boder, dans og meget andet.


”Man bliver ikke grøn af at bære et grønt slips”

Sådan lød det under afslutningsdebatten den 30. maj i Folketinget. Der skal mere til end slips for at passe på vores fantastiske natur og gode miljø – også i det lille Danmark – og i Haslev.

Haslev Kirke er Grøn Kirke. Dermed er kirken - ved at indgå i et netværk om at sætte bæredygtighed på kirkernes dagsorden – og dagligdag – med til at gøre kirken, kirkegården og kirkens aktiviteter grønnere. Det betyder en bevidsthed om, hvordan vi i dagligdagen er ressourcebevidste, men også at det handler om en større sammenhæng: om at tage vare på Guds skabte verden!

Grøn gudstjeneste
Én af de tiltag er også Grøn gudstjeneste i Lunden, som i år foregår søndag den 10.
juni kl. 10.30.

Ved gudstjenesten medvirker Haslev Kirkes juniorkor og ungdomskor. I år synger korene en håndfuld latinamerikanske salmer, som veksler mellem gode danske salmer.

Betty Arendt leder korene og organist Peter Arendt sidder ved klaveret. Derudover medvirker slagtøjsspilleren Anders Matti Pedersen og rockguitaristen Christian Arendt. Begge har tidligere optrådt i Haslev kirke i forbindelse med koncert om Martin Luther.

Alle kirkens præster medvirker, dvs. Anders Damkjer, Ole Bjerglund Thomsen og Margith Pedersen, som står for prædikenen. I fokus er den gudsskabte natur, en velsignelse, som vi ikke kan være foruden, og som vi kan glædes over – og sige tak for. Men det følges lige i hælene af forpligtelsen til også at tage vare på og passe på natur og miljø. Med gudstjenesten sætter vi ord på, at en forståelse af Gud som skaber også betyder, at vi må hver især finde vores måde at agere på!

Efter gudstjenesten vil der være tale af borgmester Ole Vive.

Efter gudstjenesten er der traditionen tro forskellige boder. Café Paraplyen står for en madbod, hvor der kan købes frokost. Der er kirkekaffe – og CK-dans vil give danseopvisning. FDF-erne har børneaktiviteter – og mere dukker op på dagen.

Også Haslev Kirkes Grøn Kirke-udvalg medvirker. Arrangementet slutter ca. 13.30.

Og skulle vejret blive så dårligt, så ingen udendørsarrangementer kan finde sted, hvilket ingen kan forestille sig i disse uger: Ja, så er der en plan B.

Vel mødt i Lunden!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst