Kæmpe donation til Spjellerup Friskole

Tirsdag 5. juni 2018 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kæmpe donation til Spjellerup Friskole
Bestyrelsen for „vennerne“ sammen med formanden for friskolen

Støtteforeningen for Spjellerup Friskole kunne i mandags overrække ikke mindre end 125.000 kr. til en multibane på friskolen - og så har støtteforeningen faktisk kun eksisteret i ét år_

Men inden man undrer sig over, hvordan en støtteforening kan indsamle så mange penge på så kort tid, skal det måske nævnes at støtteforeningen har eksisteret næsten lige så længe som friskolen - det har bare ikke været en officiel forening. Det er den nu. Med vedtægter, bestyrelse og det hele.

Løbende gennem årene har foreningen givet penge til forskellige formål på skolen, men aldrig så stort et beløb som nu - og kassen er endog ikke helt drænet, fortæller kassereren Mona Pedersen.

Pengene er primært kommet ind via bankospil på skolen. Meget populære bankospil, hvor man faktisk er i den situation, at der er venteliste for at få plads - men sidst der var banko, blev der også spillet om gevinster på 65.000 kr.

Multibanen, som man allerede er gået i gang med at lave, er en bane hvor man kan spille fodbold, håndbold, basket og alt muligt andet - og så bliver underlaget kunstgræs, så man kan bruge den hele året - og ikke kommer til skade når man falder.

Claus Pedersen, der er formanden for Spjellerup Friskole og Fribørnehave, som er det rette navn, fortæller at skolen i mange år har ønsket en multibane - og takket være den store donation fra vennerne, er det muligt at opføre den nu - i øvrigt samtidig med at man er i gang med en større tilbygning og ombygning på skolen.

En anden grund til at multibanen kan opføres, er frivillig arbejdskraft. Blandt andet har der været stor hjælp fra vognmand Kenneth Nielsen og Poul Arne.
Man regner med at multibanen kan indvies sidst i juni måned.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

Støtteforeningen
Oplysninger om Støtteforeningen for Spjellerup Friskole og Fribørnehave findes på www.spjellerupfriskole.dk og på facebook.

Bestyrelsen: formand Pia Theglgaard, næstformand Jørgen Bærentzen, kasserer Mona Pedersen, sekretær Mette Svendsen og best.medlem René Svenning.
Medlemsskab koster 100 kr. for private og 500 kr. for virksomheder - om året.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byttedagen er aflyst
- 60-årig fik bilen beslaglagt
- DM-sølv til Haslev-bowler
- Masser af børn deltog i Minimaraton i Faxe
- Der lukkes for vandet i Terslev
- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst