Så skal der yngles penge til Røde Kors

Tirsdag 29. maj 2018 kl. 09:02

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så skal der yngles penge til Røde Kors
Gertrud Tramm har her overrakt 1000 kr. til Ole Vive og Knud Erik Hansen - og Ole Vive modtog også pengene til René Tuekær

Så skal der yngles penge til Røde Kors
Inden man skal spise skal man vanske hænder. Det ved vi alle - og for at illustrere hvor knappe ressourcerne kan være i Sydsudan, havde Ole Vive og Knud Erik Hansen kun en lillebille blikdåse vand til rådighed. Det er Frede Tramm der søger for at de får vasket hænderne
Røde Kors Faxe og Haslev: Tre lokale politikere - 2 tidligere borgmestre og en nuværende - skal få penge til at yngle til fordel for Røde Kors’ arbejde i Sydsudan.

Det er de to lokalafdelinger af Røde Kors der er gået sammen og har udstyret borgmester Ole Vive, tidligere borgmestre René Tuekær og Knud Erik Hansen hver med 1.000 kr. Dem skal de få til at blive til mange flere penge.

Pengene får lov til at yngle frem til Foreningernes Dag der afholdes i Haslev den 2. september.

På mødet hvor pengene blev overrakt, var René Tuekær forhindret i at deltage, men de to andre tog imod hans penge, og lovede at give dem videre.

Hverken Ole Vive eller Knud Erik Hansen, har afgjort med sig selv hvad de skal gøre for at få mest muligt ud af pengene, men når de får ideerne og tankerne på plads, så skal de nok gøre opmærksom på hvad de vil.

- Vi skal jo skaffe så mange penge som muligt til dette gode formål, så du kan være helt sikker på at vi nok skal fortælle pressen hvad der skal ske, sagde Knud Erik Hansen.

Inden pengene blev overrakt fortalte Gertrud Tramm om situationen i Sydsuden. Foruden at have været formand for Røde Kors i Faxe har hun haft internationale poster i Røde Kors, og har blandt andet besøgt Sydsudan - så hun ved hvad hun taler om.

Hun kunne blandt andet fortælle af fem millioner mennesker sulter i Sydsudan. Røde Kors forsøger at hjælpe, bl.a. ved at nedkaste mad fra fly.

Sydsudan er hårdt ramt af mange års konflikt. Tusinder og atter tusinder er drevet på flugt - de har mistet hele deres livsgrundlag: jord, husdyr og familiemedlemmer.

- Ingen har lyst til at flygte fra familie, venner, sprog og sin egen kultur, men alt, alt for mange mennesker er nødt til at flygte fra krig, forfølgelser, naturkatastrofer og slut, sagde Gertrud Tramm.

Derfor glæder det hende, og Røde Kors-formanden i Haslev, Aage Heering, at Ole Vive, Knud Erik Hansen og René Tuekær alle, uden tøven, straks sagde ja til at hjælpe Røde Kors.

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst