Demensrådgivningscenter åbner i Faxe på mandag

Torsdag 31. maj 2018 kl. 13:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Demensrådgivningscenter åbner i Faxe på mandag
Kommunalt samarbejde: Faxe, Stevns og Køge Kommuner åbner, i samarbejde med Alzhei­merforeningen, Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter på mandag den 4. juni.

Det er et tværkommunalt projekt mellem Køge, Stevns og Faxe kommuner samt Alzheimerforeningen. Hver kommune får egen afdeling, hvor demensteamet står til rådighed, for borgere, til at yde uvisiteret, åben og anonym rådgivning.

I Faxe Kommune ligger centeret i Faxe Sundhedscenter, og her er der åbning mandag den 4. juni kl. 10-12.30. Dorthe Egede Borg, formand for Senior- og Sundhedsudvalget byder velkommen, og man kan møde demenskoordinatorerne, nyde lidt godt til ganen, og få en snak om centerets muligheder.

- Vi vil løbende udvikle aktivitetstilbud til borgere med demens og deres pårørende, og et af formålene med det tværkommunale projekt er at nedbryde kommunegrænserne så borgerne må benytte sig af aktivitetstilbud i de andre kommuner, samt søge rådgivning i anden kommune end sin egen, hvis dette ønskes, fortæller Sandra Mundus, der er leder for alle tre centre.

Tanken med det nye rådgivnings- og aktivitetscenter er, at mange flere, også i de helt tidlige stadier af en demenssygdom, og deres pårørende, skal hjælpes bedre.

Målgruppen er primært borgere, der bor i eget hjem, herunder yngre med en demenssygdom, ægtefæller, børn og andre pårørende. Det nye center er både for borgere der har fået stillet en demensdiagnose, og for dem, som oplever demenslignende symptomer.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst