Muldvarpeskuddet - pinligt Faxe Kommune

Torsdag 24. maj 2018 kl. 10:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Muldvarpeskuddet  - pinligt Faxe Kommune
Indlæg af:
Kurt Jakobsen
Gartnerparken 30
4654 Faxe Ladeplads


Foråret og sommeren er over os og snart kommer turisterne også.
Velkomsten til Faxe er stadig et „muldvarpeskud” placeret midt i rundkørslen når man kommer fra hovedindfaldsvejen fra Rønnede. På „skuddet” har stadsarkitekten fået lov til at boltre sig med enkelte forkølede rækker af blomster af forskellig art og herkomst blandet med mælkebøtter og andet ukrudt.

Det er ganske enkelt pinligt og en skændsel overfor byens borgere, skatteborgere, leverandører, turister og andet godtfolk stadig at byde velkommen på denne måde. Der mangler bare et skilt med teksten „Velkommen til udkantsdanmark”. Der er faktisk mere tragisk end det er komisk.

Alle andre byer kan da godt finde ud af at byde ordentlig velkommen til deres by.
Der er en børnebog der hedder „Muldvarpen der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved”. Måske Faxe Kommune skulle ændre det og lave en gættekonkurrence: „Hvem var det der lavede lort på muldvarpeskuddet”.

Jeg har for lang tid siden læst at der har været en konkurrence om „pladsen”. Men når en kunstner vinder et projekt til flere hundrede tusinde kroner skal der jo gå en rum tid før der sker noget som berettiger til et stort honorar og vel nok også at kunstneren er i den rette sindsstemning til at få det udført. Det kan som regel tage flere år.

Tænk at man kunne have spurgt Faxe Kalk om de ville sponsorere nogle kalksten som „bunddække”, få Haribo til at levere en overdimensioneret Labre Larve og Bryggeriet til at leveret en overdimensioneret Kondivandsflaske. Så ville folk da vide hvilken by de var ved at køre ind i. Det ville være mere komisk end tragisk. Men nej det er søreme ikke fint nok for Kommunens politikere.

NB. Mon der nogensinde sker noget på Gefionpladsen, bare lidt borde/bænkesæt til de cyklende turister som allerede er ankommet til byen, samt badebroen ved flagstangen i Faxe Ladeplads før det er vinter igen igen.

Jeg tvivler desværre, idet der nu er 3½ år til næste kommunalvalg og politikere tror at vælgerne kun husker dem for hvad der blev lavet lige op til valget.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
- En opposition der går efter resultater
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst