Pinsekirken åbner i Faxe

Tirsdag 29. maj 2018 kl. 09:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Pinsekirken åbner i Faxe
Annette Sund Jespersen er Pinsekirkens præst og daglige leder

Faxe får en ny kirke: Det er Pinsekirken der er rykket ind på Torvegade 32 A i Faxe - der hvor Key2Fitness tidligere lå.

Menigheden i Næstved købte ejendommen i september 2016, og har brugt tiden siden da, til at sætte lokalerne i stand.

Det er medlemmer af kirken der har sat lokalerne i stand - naturligvis når man ser bort fra de opgaver hvor der kræves autoriserede håndværkere. Nu er det hele færdigt og kirken er klar til at åbne dørene.

Der er åbent hus lørdag den 2. juni fra kl. 13 til 17. Her er alle velkomne til at kigge forbi, få en kop kaffe, se lokalerne og få en snak med menigheden.

Dagen efter, altså søndag den 3. juni er der åbningsgudstjeneste. Den starter kl. 15.00 og vil indeholde mange små indslag. Der sluttes med kaffe og kage i cafeen ved siden af kirkesalen.

Det er nemlig sådan at der ikke er tale om ét stort rum. Man har delt lokalet op i mindre enheder. Der er en stor kirkesal og en afdeling for de helt små - oven i købet udstyret med en lille eldrevet bil.

Der er også et hyggehjørne, et stort køkken og ikke mindst en café. Oven i købet udstyret med en bar - og det er der vist ikke mange kirker der kan prale af at have.

Gudstjenester
Der vil blive afholdt gudstjeneste den 2. og den 4. søndag i hver måned. Den 2. søndag starter man med brunch i cafeen, hvorefter man går til gudstjeneste i kirkesalen.

Den 4. søndag i måneden mødes man kl. 16.30 til gudstjeneste hvorefter man spiser sammen. Dagen slutter så tilpas tidligt, at man kan komme hjem op putte børnene i ordentlig tid.

Kun for de unge
Hver eneste fredag mellem kl. 19 og 22 er alle unge mellem 13 og ca. 19 velkomne til at komme og hygge sig i Pinsekirken. Dette tilbud starter samtidig med skoleferien.

Hvis du tænker, at så skal man nok sidde med foldede hænder og den slags, så må du tro om. Meningen er at de unge kan hygge sig med bordtennis, billard, airhockey, lidt fitness eller et spil skak med kæmpe skakbrikker.

Alle unge er velkomne, fortæller Annette Sund Jespersen, der er kirkens præst og i øvrigt også daglige leder, sammen med hendes søster Joan Sund Jespersen.
Der er ikke så mange regler, men der må hverken ryges eller drikkes til disse arrangementer.

Lørdagshygge
Hver anden lørdag mellem kl. 19 og 22 inviterer Pinsekirken til „All Inclusive“ - eller „Åben Dagligstue“ om man vil.

Dette tilbud er for voksne, som dog er velkomne til at tage deres børn med. Noget fast program er der ikke, men der lægges op til at man kan hygge sig sammen, snakke og måske spille spil.

Fremtidsplaner er der også. Blandt andet arbejdes der på at lave lektiecafé, ligesom der vil komme lovsang og bibellæsninger.

Læs mere på kirkens hjemmeside: www.faxe-pinsekirke.dk

Tekst og foto: Torkild Svane Kraft


Cafeen i Pinsekirken

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst