Bukkejagt fra ulovlige skydetårne

Onsdag 23. maj 2018 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bukkejagt fra ulovlige skydetårne
Indsendt af: Jesper Petersen, Holmegaard Mose komiteen

Ulovlige skydetårne er et udbredt problem. Nu politianmeldes et stort antal skydetårne i Sjællands største mose.

I sidste uge gik bukkejagten ind. Ud over at svækker rådyrbestanden ved systematisk at bortskyde de stærkeste hanner, forstyrre naturen, hvor den har aller mest brug for fred, samt forårsage livsfarlige trafikuheld pga. skræmte hjorte, så foregår jagten ofte på et ulovligt grundlag.

For de skydetårne jægerne sidder på lur i, er i mange tilfælde opstillet i strid med loven.

I Sjællands største mose, der har et af landets hårdeste jagttryk, har jægere og jagtudlejere opsat ca.200 skydetårne og skydestiger, deraf adskillige ulovligt.

Nu har Holmegaard Mose Komiteen politianmeldt dem. Efter i ni år at have forsøgt at få seks skiftende miljøministre til at reagere overfor ulovlighederne, samt radikalt få reguleret jagten, der på en lang række måder skader naturen.
________________________________________


Må ikke virke skæmmende

Ved opstilling af et skydetårn skal du placere det i en skov på mindst 0,5 hektar (5.000 m2). Placeringen skal være enten i en bevoksning eller i et indre eller ydre skovbryn, og konstruktionen må ikke virke skæmmende i landskabet. Et levende hegn eller læhegn er ikke skov, så et skydetårn må altså ikke placeres i det åbne land. (Tekst og illustration fra Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside.)

Det var ikke kun nedskydningen af en fredet ulv på landmand og Liberal Alliance-politikeren Steffen Troldtofts jorder, der var på kant med loven. Flere ulovlige skydetårne kan således ses på den video DR Søndag viste 29. april. På videoen ses skydetårn nr. 2 umiddelbart til højre for det ene skydetårn, der ses til højre på det nederste billede til venstre på dette screenshot fra DR.dk.

Læs hele historien på: www.holmegaardmose.dk. Eller via link her: http://holmegaardmose.dk/?p=574Flere ulovlige skydetårne kan således ses på den video DR Søndag viste 29. april.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
- En opposition der går efter resultater
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst