Gisselfeldvej eller Øster Ringvej

Tirsdag 8. maj 2018 kl. 15:36

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gisselfeldvej eller Øster Ringvej
Indsendt af: Bjarne Tandrup, Pilevang 2, 4690 Haslev

Faxe kommunes budget for 2018 viser at en forlængelse af Øster Ringvej har højere prioritet end en forlængelse af Gisselfeldvej.

Haslev by vokser, og især vest for byen bygges der mange nye huse som vil belaste Køgevej og Bråbyvej yderligere, eftersom mange af tilflytterne skal ud til motorvejen mod København.

Køgevej og Bråbyvej er også skolevej til Sofiendalsskolen, Has­lev Privatskole og Vibeengskolen. Ingen forældre tør sende deres børn ud på cykel på den strækning, hvorfor mange elever bliver kørt til og fra skole hver dag. Dette er ligeledes med til at skabe trafikproblemer i krydset Bråbyvej/ Grøndalsvej og Jens Christian Skovs Vej, såvel morgen som eftermiddag.

En forlængelse af Gisselfeldvej fra Molktesvej til Køgevej som nævnt i lokalplan 500-01 fra 1979 og ved trafikanalyse fra 2015 vil fjerne en stor del af trafikken, herunder især den tunge trafik på Køgevej og Bråbyvej. Det er iøvrigt konklusion og anbefalingen fra denne trafikanalyse rapporten fra 2015. Køgevej/Bråbyvej er meget belastet af tung trafik, og den vil ikke blive mindre når grisetransporterne fra Bregentved snart begynder. Derfor giver det mening af få trafikken, herunder specielt den tunge trafik uden om byen via Køgevej – Gisselfeldvej. En anbefalet løsning og investering til 12 millioner. En videreførelse af Østre Ringevej koster 4 gange så meget, nemlig ca. 41 millioner, og den løser IKKE udfordringen med at få trafikken uden om byen.

En forlængelse af Øster Ringvej fjerner ingen trafik fra Køgevej og Bråbyvej, og slet ikke tung trafik. Det giver ikke mening at sende store lastbiler under banen og ud på Energivej og videre af Ringstedvej eller Lysholm Alle. Hvilket Trafikanalyse rapporten også påpeger.

Den planlagte forlængelse af Øster Ringvej under banen til Energivej vil koste ca. 26 Millioner kr.

Hvis vejen skal føres videre til Ringstedvej som vist i trafikanalysen fra 2015 vil det koste yderligere ca.15,5 Millioner kr.

Måske er den sidste del opgivet eftersom der er givet tilladelse til opstilling af solfangere øst for halmvarmeværket Og udstykning af grunde på Nordskovvej.
En forlængelse af Gisselfeldvej med en rundkørsel ved Køgevej og Molktesvej vil kun koste ca. 12 Millioner kr. Og giver en langt bedre trafikafvikling i den sydlige del af byen, alene en rundkørsel på Køgevej vil tvinge alle biler til at nedsætte hastigheden før de kører ind i byen.

Arealet til forlængelse af Gisselfeldvej er reserveret ifølge lokalplan 500-01.
Alene besparelserne ved ikke at skulle trafiksikre Bråbyvej yderligere vil kunne betale en del af Gisseldfeldvejs forlængelse.

Besparelsen på mindst 30 Millioner kr. kan bruges på vældfærd eller til asfalt på kommunens slidte veje.

Kære forvaltning og byråd Hvorfor ikke vælge den bedste og billigste løsning som anført i rapporten for at få den stigende trafik især tunge trafik uden om Haslev by?

Sendt til samtlige medlemmer af Byrådet i Faxe Kommune.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst