Kommunen inviterer boligsøgende på familietur

Mandag 7. maj 2018 kl. 11:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunen inviterer boligsøgende på familietur
Lørdag den 2. juni inviterer Faxe Kommune og »Følelsen af Faxe« boligsøgende familier, der endnu ikke bor her, med på en guidet familietur i kommunen.

Når Faxe kommune den 2. juni inviterer boligsøgende på familietur, er formålet at skabe kendskab til vores kommune og tiltrække nye familier. Familieturen træder i stedet for det åbent hus-arrangement, som blev holdt sidste forår.

Familievenligt program
Der er afgang kl. 10 fra Køge Station. Herfra kører bussen til Haslev, Dalby, Faxe, Faxe Ladeplads og tilbage til Køge St, hvor turen slutter klokken 16.

På busturen fortæller Faxe Kommune og lokale borgere om boligpriser, boligområder, børne- og ungepolitik og fritidsaktiviteter, mens børnene hygger sig med opgavebøger og godter. Der er blandt andet stop ved Dalby Børnehus, hvor børnene afprøver børnehavens legeplads, mens far og mor hører om det pædagogiske arbejde i kommunen. Herefter går turen til det forstende koralrev Faxe Kalkbrud, hvor familierne spiser frokost og går på fossiljagt. Inden turen går tilbage til Køge, er der stop ved musik- og kulturfestivalen UpArt i Faxe Ladeplads, hvor familierne får en forsmag på kulturlivet i Faxe Kommune.

- Det bliver en sjov dag for børnene, og mor og far får en masse nyttig viden om kommunen og kan samtidig slappe lidt af, fortæller borgmester Ole Vive.

Kommunen på et sølvfad

Det er ikke første gang Faxe Kommune tager utraditionelle metoder i brug for at tiltrække nye borgere. I foråret 2017 gik butikker, ejendomsmæglere, skoler og daginstitutioner sammen om et åbent hus-arrangement, hvor boligsøgende var inviteret til Faxe Kommune for at se på de lokale butikker, boliger, skoler og børnehaver.

- Det var en god dag, men vi er usikre på, hvad de besøgende fik ud af at køre rundt på egen hånd. Med familieturen gør vi det nemt og bekvemt at se vores skønne kommune, samtidig med at alle informationer serveres på et sølvfad, fortæller bosætningskonsulent Signe Munch-Pedersen.

Tilmelding
Man kan se programmet og tilmelde sig på Følelsen af Faxes hjemmeside www.foelelsenaffaxe.dk. Der er begrænsede pladser.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst