Klar parat dyrskue - med marsvin

Mandag 30. april 2018 kl. 14:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klar parat dyrskue - med marsvin
Lørdag den 5. maj går det løs igen. 4H-arrangementetet Klar-parat-dyrskue byder dyreglade børn velkommen på Teestrup 4H-gården på Teestrup Bygade 52 ved Haslev. Og fra lørdag til søndag skal de tilmeldte blive klogere på dyrene gennem sjov leg og læring.


- De unge mennesker får en smagsprøve på at tage på dyrskue. Vi øver os i, hvordan man mønstrer kalv eller hest, så alle er godt rustet til, når det virkelig går løs den 30. juni og 1. juli.

Deltagerne har ikke deres egne dyr med, men skal træne med dem, der stilles til rådighed. For de lærer nogle helt andre færdigheder, når de ikke står med deres eget kæledyr, fortæller medarrangør Sille Eskildsen fra 4H.

Sidste år deltog 120 børn, og der er både hjerte- og husrum på gården.

- Vi har plads til både børn og forældre, der ønsker at overnatte, men det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi vi har en gruppe meget hjælpsomme og flittige frivillige, der står klar i kulissen. De laver mad, organiserer og hjælper de små.

Workshop for marsvin
Tre hesteworkshops, to kaninworkshops en workshop for hunde, samt flere instruktører er med til at danne rammen for dette års børnekursus. Og de små poder, der skal mønstre kalve, besøger sammen med instruktør, den nærmeste gård, hvor de bliver klogere på de firbenede.

I år er er sidste skud på stammen en workshop for marsvin. De små gnavere hørte ellers ind under kaninerne, men Cavia Porcellus, som de kaldes på latin, har nu fået deres helt egen workshop.

- Det har vi ikke prøvet før, men da hele arrangementet er båret frem af frivillige, bruger vi de folk, der står til rådighed, og som har den bedste viden omkring de forskellige dyr. I det hele taget har vi været rigtig heldige igen med at få kompetente instruktører, og vi arbejder ligeledes på at få en dyrlæge ud, som alle kan stille opfølgende spørgsmål, forklarer hun.

Det er andet år i træk at Sille Eskildsen er med til at arrangere, og vil man vide mere, kan man med følge med på Klar-parat-dyrskues Facebookside, påpeger hun.
- Nu kan vi blot håbe på rigtig godt vejr, og at så mange som muligt vælger at overnatte. Om aftenen har vi nemlig bål og snobrød klar. Det bliver kort sagt ren råhygge.

Ny formand for traktortræk
Udvalget for traktortræk på Børn & Dyr har fået ny formand på posten. Og det blev Tobias, der løb med æren.

- Jeg føler lidt, at jeg er presset ud i embedet på den gode måde, men jeg glæder mig til at prøve nogle nye ting af. Jeg har jo fået at vide, at jeg er ung og energisk, så nu må vi se om det hjælper, forklarer formanden, der har sat flere nye skibe i søen, eller skulle man sige traktorer.

- Jeg skaffer nogle flere forskellige traktorer, som vi i udvalget glæder os til at vise gæsterne. Og alle, der vil, kommer i den forbindelse til at køre på klart bedre baneforhold. Vi har blandt andet lagt mere jord på striben og optimeret sikkerheden. De fleste gæster vil gerne se røg og larm, men for dem som kender lidt mere til den tekniske side af traktortræk, er der meget at se frem til.

Formanden understreger dog, at man holder fast i grundprincippet i disciplinen.

- Det vi arbejder benhårdt på, er lidt ligesom at give en sort/hvid film farve. I det store hele er filmen den samme, men den får lige det ekstra pift, om man vil.

Beslutningsprocessen og forandringerne kan selvfølgelig være svære, men vi er enige i udvalget og glæder os. Det bliver kort sagt fantastisk!

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Kreativ hverdagskunst i Dalby Tureby Husflidforening
- Afslutningsturnering i Rønnede Golfklub
- Unik udstilling i Dalbys lidt hemmelige museum
- Kalklandet - ny musik af Michael Milo Jørgensen
- Byttedag
- Kold krig, Stevns Klint, Faxe Kalkbrud og Geomuseum
- Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl er Grand Prix-dommere i Faxe
- Special Olympics håndboldstævne i Haslev
- Foredrag i Huset i Faxe Ladeplads
- Børnekoncert med Dissing & Las - gratis...
- Kør med veterantog til og fra Haslev på søndag
- KunstKaskade afholder sin første udstilling
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst