Faxe Blæserne: koncert og 5 års jubilæum

Tirsdag 17. april 2018 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Blæserne: koncert og 5 års jubilæum
Søndag den 22.april kl. 14.30 holder Faxe Blæserne forårskoncert i Festsalen på Sodiendalskolen i Haslev, og samtidig kan orkestret fejre fem års jubilæum.Koncerten afholdes under ledelse af tidligere solobasunist ved DR’s Symfoniorkester Peter Schmidt_

Faxe Blæserne blev startet i samarbejde med Faxe Gardens bestyrelse og dirigent/musikarrangør Martin Nygård Jørgensen. Martin var tilfældigt i Faxe og synes om ideen.

- Der fandtes ikke et Brass Band eller et symfoniorkester for øvede musikere, vi turde ikke satse på et symfoniorkester. Vi blev så enige om at invitere både messingblæsere og træblæsere og det var der opbakning til. Der kom så mange musikere at det blev til et „blæseorkester”, fortæller Bodil Holme.

Faxe Gardens bestyrelse ville udvikling i flere musikalske retninger. Ideen var født og blev en realitet og det var også en fantastisk mulighed for at få Martin Nygård Jørgensen som dirigent.

Senere overtog Alex Nielsen dirigentstaven, han er uddannet fra det Kongelige danske Musikkonservatorium i København. Alex fik i juni 2018 andre musikopgaver om onsdagen, hvor Faxe Blæserne øver. Alex forlod ikke orkesteret uden at være behjælpelig med at finde en ny dirigent og det blev og er Peter Schmidt, som nu dirigerer Faxe Blæserne hver onsdag aften.

Peter Schmidt har en spændende musikkarriere, fra han startede i Tivoligarden, har været orkesterleder forskellige steder og så har han været 30 år som solobasunist i DR’s Symfoniorkester. Han er utrolig kompetent og giver Faxe Blæserne alle de udfordringer, der skal til for at orkesteret udvikler sig.

Til forårskoncerten er der lagt op til en festlig musikeftermiddag med et meget varieret program med en buket af dejlige kendte og nye melodier.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Verdens Gang - og DR
- Fælles budgetforslag fra S, SF og Enhedslisten
- Influenzasæsonen er snart over os - bliv vaccineret
- Visens Venner inviterer til sæsonstarts-koncert
- Freja og Athos klubmestre
- Lær at bruge en hjertestarter
- Klimakonference på Lindersvold
- Drenge sigtet for hærværk
- Filmaften i Hylleholt Sogn
- HF’ere fra VUC i Faxe på Talent Camp
- Nu er Tobias godt kørende
- Åbent hus i Landbomuseet på Folehavegaard
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst