Kommunal velfærd efter en eventuel konflikt?

Torsdag 5. april 2018 kl. 09:28

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunal velfærd efter en eventuel konflikt?
Indlæg af:
Medlem af Enhedslisten,
Lars Christensen,
Gartnervej 13,
Faxe Ladeplads.

I mange kommuner af både blå og rød observans har man meldt ud, at de millioner man som kommunal arbejdsgiver sparer ved en eventuel konflikt, vil blive brugt i de områder hvor pengene er sparet.

For Enhedslisten i Faxe er det ret og rimeligt at det også bliver sådan i vores kommune. Det er et godt signal at sende til både borgere og ansatte i kommunen, der rammes af en eventuel konflikt. De penge, der er afsat i budgetforliget på servicerammen, skal selvfølgelig blive der.

Hvordan det eventuelle beløb skal bruges, kan man jo passende lade forvaltning og faglige organisationer se på. De er jo selvklart tættest på borgerne. I Enhedslisten har vi så stor tillid til vores ansatte, at dette er den bedste løsning i en svær situation. Det er jo i pressede situationer at borgere og ansatte har brug for en positiv tilkendegivelse fra kommunen.

Efter at vi i Enhedslisten har set DF’s formand været ude med en støtteerklæring til de danske lærere, var vi helt sikre på at DF i Faxe kommune ville stemme for Enhedslistens forslag i økonomiudvalget. Sådan skulle det ikke være. DF stemte sammen med Venstre, Borgerlisten og Liberal Alliance imod denne tillidserklæring til borgere og ansatte i kommunen.

Endnu en gang kan vi konstatere, at det kun er varm luft, når DF udtaler sin støtte til ansatte i stat og kommune. Når det kommer til stykket:
dagpengereform, skattereform, holdning til fagforeninger, vil DF altid være på de allermest velbjærgedes side. Den side der mener,at hvis du er på samfundets solside skal du fodres med gulerødder for at yde mere. Hvis du derimod befinder dig i bunden af vores samfund skal du have pisk for at yde mere. Det gamle eventyrudtryk om „en ulv i fåreklæder“ må her være passende at hæfte på DF.

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Kommentarer til artiklen:
Enhedslisten anvender ikke fiktive kroner. Enhedslisten beder bare om, at eventuelt sparede kroner på servicerammen også forbliver på denne efter en mulig konflikt. Det ville være et godt signal til kommunens borgere og ansatte. En sådan tilkendegivelse er ikke at blande sig i forhandlingerne. Blot en servicemeddelelse.
Lars Christensen Enhedslisten, 06-04-2018 08:41:30

Resultaterne omkring de varslede konflikter er ikke kendt på nuværende tidspunkt, hvorfor det vil være uhensigtsmæssigt, at forholde sig ensidigt til evt. konsekvenser af forhandlingerne omkring lockout. Det er flertalsgruppens tilgang, at der først tages stilling til sagen, når konsekvenserne omkring evt. strejke og lockout vedr. OK18, er kendt. Afsættet skal tages overfor borgerne og den service, der har været påvirket i forbindelse med konflikten. Konsekvenserne ved en evt. strejke/lockout i forbindelse med regeringsaftalen kendes ikke, og det vil derfor være uhensigtsmæssigt forlods, at anvende evt. midler inden resultatet af disse forhandlinger er kendte, dog skal der evt. tages højde for manglende timer mv. i folkeskolen overfor de elever der skal til deres afsluttende prøver.
Borgmester Ole Vive, 05-04-2018 14:16:23


Det er nok de færreste, der er i tvivl om, hvem de sparede penge skal bruges på. Diverse reformer har jo kun haft det sigte at skaffe midler til at brødføde importen af et stort antal fremmede.

P. Nielsen, 05-04-2018 09:55:09


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst