Fordomme og ensretning

Tirsdag 3. april 2018 kl. 10:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fordomme og ensretning
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2,
Faxe Ladeplads


Et par gange har jeg taget imod repræsentanter for Jehovas vidner og fundet vidunderlige dialog partnere, der end ikke rejser sig i vrede, når jeg påpeger, at sektens forbud mod bloddonation stammer fra en politisk beslutning, som apostlene traf efter Jesu død og opstandelse (?).

Beslutningen handlede det om at gøre den unge kristendom åben for hedninge- ikke jøder - især grækere. Sådanne behøvede ikke at lade sig omskære for at nyde godt af Jesu næstekærlighed, men holde sig fra blod det skulle de.

Hvis jeg fik besøg af et par muslimer - gid det ville ske - så er de forpligtet til at gå, hvis jeg er stærkere end dem eller slå mig ihjel, hvis jeg drager profetens ord i tvivl. I parentes bemærket er jeg enig i mange af hans ord, men bryder mig ikke om at stene den utro hustru. Ja lad den som er ren kaste den første sten, som Jesus sagde.

Om Jehovas vidner ved jeg, at de tager budet: „du må ikke ihjelslå”, så bogstaveligt, at de foretrak Hitlers KZ lejre frem for uniformen, som passede das Blonde Bestie. Jehovas vidner er villige til at lide for DERES sandhed og det aftvinger respekt.

Rundt om blandt de danskere, som jeg møder er det helt ok, at nære fordomme om Jehoas Vidner, men spørger jeg til deres mening om Islam og muslimer, så dukker de hovedet, ved ikke, hvad de skal sige og skifter hurtigt emne til deres pæne amaryllis i vindueskarmen.

I både Sverige, Tyskland og Frankrig og vist også her - af og til - hænder det, at jøder, synagoger og lignende udsættes for angreb af „nogen”, men hverken de udenlandske eller danske medier tør udråbe hvem disse „nogen” kunne tænkes at være. Mediet, politikeren vil nemlig blive udråbt til racist uanset om han siger, at „nogen” måske tror på Allah eller gys kommer til at sige noget om hvordan jøderne i Israel behandler deres palæstinensiske medborgere og måske deri finder en grund til, at den fjerne krig overføres til Europa.

På det seneste har vi også fået evidens for, at en del danske statsborgere føler sig mere tyrkiske end danske og derfor lytter mere til Erdogan end til Lars Løkke. Ja jeg lytter ej heller til habitmanden, så hvad det angår forstår jeg godt disse osmannere.En del kurdere er jo også tyrkiske statsborgere, men ikke osmanner og dernede er der klare linjen. Folk ved, hvor de hører hjemme i ordet åndelige forstand.

Som dansker af ånd døjer jeg med vort splittede fællesskab, hvor de gode radikale med antifascistiske gadebande vedhæng elsker at hade deres danske landsmænd, hvis de bekender sig til DF, PEGIDA, Ny Borgerlige eller blot og bart mener, at der er visse probleme forbundet med livet i det mulitikulturelle paradis. Endvidere er det jo godt, OK at holde sin dør lukket for Jehovas Vidner, thi de er jo også danskere på afveje, men som Jesus sagde: I har fået øjne at se med og øren at høre med, hvorfor vil I da hverken se eller høre (om Guds kærlighed??????).

© Copyright 2018 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .


Flere nyheder i denne sektion:

- Trist skamfering af byens største ægte kastanjetræ
- Et budget med god sammenhæng
- Derfor siger vi nej til budgettet
- Et markant budget
- Udkast til øget adgang til naturoplevelser
- Udvikling i hele Danmark
- Jeg er fløjtende ligeglad
- Et dilemma i demokratiet
- Nå, Venstreblå blev lyserød
- Tak for stafet For Livet i Haslev
- Forringelse af busdriften i Faxe Kommune
- Hvor BLÅ er det Blå flertal i Faxe egentligt?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
-